Even voorstellen: Bart Noordegraaf

Bart is sinds april 2011 lid van het bestuur en houdt zich voornamelijk bezig met de communicatie en PR van de vereniging. Sinds 2017 is hij tevens vice-voorzitter.

“Ik kom al mijn hele leven in Diergaarde Blijdorp. Vroeger al hadden we met het gezin een abonnement. Vaak gingen wij dan bijvoorbeeld na schooltijd even een uurtje ‘de tuin’ in. Ook toen wij ouder werden is het abonnement gebleven, en zodoende groeiden we letterlijk op met de dierentuin. Toen ik daar de leeftijd voor had, heb ik uiteraard een eigen abonnement genomen. Mijn ouders waren ook lid van de Vereniging Vrienden van Blijdorp. Zodoende ken ik de vereniging al een lange tijd.”

De Vereniging Vrienden van Blijdorp is voor Bart meer dan zomaar een vereniging die wat voor de dierentuin doet. “Dat trekt mij zo aan. Het bestuur, de andere vrijwilligers en de leden. Iedereen is enorm betrokken bij de dierentuin, maar wil ook bijdragen aan een stuk bewustzijn over het omgaan met de natuur. Die combinatie vind ik erg goed.”

In het dagelijks leven is Bart communicatieadviseur. “En die ervaring komt goed van pas. Toen ik gevraagd werd of ik interesse had in een bestuursfunctie hoefde ik dan ook niet lang na te denken. Blijdorp is een belangrijk onderdeel in mijn leven. Ik vind het erg mooi om bij te kunnen dragen aan de vereniging en de dierentuin.”

Mailcontact: Bart Noordegraaf