Even voorstellen: Inge Matheij

Sinds de Algemene ledenvergadering van 19 april 2014 is Inge Matheij tweede secretaris van onze Vereniging.

Inge is in Haarlem opgegroeid en woont in Noordwijk. Zij werkt bij de provincie Noord-Holland op het gebied van monumenten. Zij regelt en organiseert graag.

Inge heeft altijd al iets met dierentuinen gehad. Zij kwam vanaf eind 90er jaren regelmatig naar Blijdorp en sinds ze begin 2000 olifant Sibu zag, is zij ‘Vriend’ geworden. Via het werk voor de kascommissie (de jaarlijkse onafhankelijke controle op onze jaarcijfers en balans) kwam zij in aanraking met het enthousiasme van (voormalig) bestuurslid Arie Bos. Met het vertrek van Sylvia Visser deed de gelegenheid zich voor meer te kunnen betekenen in een geschikte functie.

Wat trekt je aan in de Vereniging Vrienden van Blijdorp?
“Wat mij treft is het enthousiasme van een groot aantal particulieren. Hiermee worden enorme bedragen bijeen gebracht. We zetten zichtbaar iets neer en zijn daar dan nauw bij betrokken.”

Hoe zie je de rol van Blijdorp?
“Ik houd van de manier waarop er grote verblijven worden ingericht met combi’s van verschillende dieren. Dat maakt de tuin heel aantrekkelijk. Het is mooi om mensen op deze manier het verband tussen dieren en hun leefomgeving te laten zien.”

Welke dieren hebben je voorkeur?
“Olifanten, en andere grote dieren. Die vind ik mooi. De olifanten boeien me vanwege hun sociale gedrag. Ik kan er echt lang naar kijken.”

Wat mogen we van je verwachten?
“Ik hoef niet zo nodig op de voorgrond. Laat mij maar regelen en organiseren op de achtergrond. Ik wil bijdragen aan de ontwikkelingen binnen Blijdorp. En een helpende hand bieden om mensen het plezier te geven om lid te blijven, ook in deze voor Blijdorp moeilijke tijden. Dan zijn we Vrienden door dik en dun.”