Even voorstellen: David Verhagen

Sinds de Algemene ledenvergadering van 26 april 2015 is David Verhagen secretaris van onze Vereniging.

“Ik woon in Voorburg samen met Karin, Karin kent u misschien als redactielid van het Vriendennieuws.”

In het dagelijks leven werkt David als adviseur op het gebied van financiën en managementinformatie bij de rechtbank in Rotterdam.

“Ik vind het erg leuk om gegevens bij te houden en te analyseren. Ik doe dit niet alleen voor mijn werk, maar ook hobbymatig. Zo houd ik onder andere verschillende gegevens bij van zeezoogdieren in dierenparken. Daarvoor heb ik diverse eigen databases ontwikkeld.”

Het ontwikkelen van en werken met databases zal David ook nu, als secretaris van de Vrienden, weer goed van pas komen. Om de administratie van duizenden leden in goede banen te leiden, is een praktisch werkende database immers erg belangrijk.

David en Karin zijn wekelijks te vinden in dierenparken in binnen- en buitenland. Ze hebben op het moment van schrijven bijna 200 verschillende dierenparken bezocht. Zij zien de dieren (en natuur) veel door ‘het oog’ van de foto- en videocamera en zijn op die manier ook thuis altijd nog veel met hun reizen bezig.

De afgelopen jaren hebben ze naast diverse Europese landen ook dierentuinreizen in de Verenigde Staten, met de Vrienden, en Japan gemaakt. “Naast het bezoeken van dierenparken vinden wij het ook leuk om wilde dieren in de vrije natuur ‘te spotten’.” Het ‘spotten’ van wilde dieren doen zij vanaf het strand in Scheveningen (bruinvissen) tot aan de savannes en de regenwouden in Afrika.

“Als kind kwam ik al regelmatig in Blijdorp. Later werd dat een jaarlijks bezoekje met Karin, maar na een paar jaar hadden we de smaak te pakken en besloten we een abonnement te nemen. Een paar maanden later zijn we ook meteen Vriend van Blijdorp geworden.”

Nog steeds zijn David en Karin zeer regelmatig in Blijdorp te vinden. Per jaar brengen zij in totaal 80 tot 100 bezoeken aan verschillende dierenparken, waarvan ongeveer een kwart aan Blijdorp.

“Blijdorp is één van de top dierentuinen in Europa, en eigenlijk ook in de wereld. Als lid en nu als bestuurslid kijk ik vol trots terug op alles wat de Vrienden hebben kunnen schenken en kijk ik uit naar alles wat wij met z’n allen nog zullen gaan schenken in de toekomst!”