Contact

Heeft u een vraag voor onze vereniging? Mogelijk staat het antwoord bij de veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij of wilt u ons een (ander) bericht sturen? U kunt dan gebruik maken van onderstaand contactformulier.

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u het antwoord op veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? U kunt altijd gebruik maken van ons contactformulier.

Doneren

Hoe kan ik een donatie doen?

Een (extra) donatie aan de Vrienden is altijd goed besteed! U kunt onder andere gebruik maken van het donatieformulier of u kunt direct een bedrag storten op IBAN: NL39INGB0001357803 t.n.v. Vrienden van Blijdorp. Voor meer donatie mogelijkheden kunt u kijken op onze pagina ‘Doneren‘.

Kan ik ondersteunen via mijn testament?

Het is mogelijk om ook in de toekomst te blijven zorgen voor een nog mooier Diergaarde Blijdorp. Door onze vereniging in uw testament op te nemen via een erfstelling of legaat. Onze vereniging hoeft als algemeen nut beogende instelling (ANBI) geen erfbelasting te betalen. Uw nalatenschap komt dus volledig ten goede aan onze vereniging en daarmee aan Diergaarde Blijdorp.

Lidmaatschap

Hoe moet ik mijn lidmaatschap opzeggen?

Uw opzegging kunt u doorgeven via het contactformulier. Kiest u daarbij voor het onderwerp ‘Opzegging’.

Ik ben verhuisd, hoe kan ik mijn adreswijziging doorgeven?

Uw adreswijziging kunt u doorgeven via het contactformulier. Kiest u daarbij voor het onderwerp ‘Wijzigen persoonlijke gegevens’.

Per wanneer kan ik mijn lidmaatschap opzeggen?

Jaarlijks wordt het lidmaatschap automatisch per 1 januari verlengd, tenzij wij van u vóór 1 december van het voorgaande kalenderjaar een opzegging hebben ontvangen.

De eerstvolgende reguliere mogelijkheid tot opzegging van uw lidmaatschap is per 1 januari 2023.

Waarom loopt het lidmaatschap per kalenderjaar en niet voor twaalf maanden na aanmelding?

Het lidmaatschap loopt per kalenderjaar. Voor elk kalenderjaar ontvangt een lid twee vrijkaartjes. Aangezien alleen al deze twee vrijkaartjes bijna de waarde van de minimale contributie bedragen kunnen wij geen lagere contributie vragen voor leden die gedurende het jaar lid worden.

Vanaf 1 oktober gaan wij er in principe vanuit dat een lidmaatschap officieel aanvangt per 1 januari van het nieuwe jaar. U betaalt dan voor de maanden oktober t/m december van het jaar uiteraard nog geen contributie (u krijgt ook geen vrijkaartjes), maar u bent wel welkom bij eventuele activiteiten van onze vereniging in november en december.

Wat kost een lidmaatschap?

Onze vereniging werkt met een minimale contributie. Dat betekent dat u jaarlijkse minimaal dat bedrag aan contributie moet betalen, maar dat hogere bedragen – als het in uw vermogen ligt – zeer welkom zijn. De minimale contributie wordt vastgesteld door de algemene ledenvergadering.

Voor 2022 bedraagt de minimale contributie € 49,-.
Voor 2023 bedraagt de minimale contributie € 51,-.

Vrijkaartjes en lidmaatschapsbewijs

Mag ik de vrijkaartjes aan iemand anders geven?

Uw (twee) jaarlijkse vrijkaartjes zijn niet persoonsgebonden, ze mogen dus ook door anderen worden gebruikt om hen enthousiast te maken voor Diergaarde Blijdorp.

Wanneer ontvang ik de jaarlijkse lidmaatschapspapieren (o.a. betaalverzoek, lidmaatschapsbewijs en vrijkaartjes)?

Voor bestaande leden:
De lidmaatschapspapieren (o.a. lidmaatschapsbewijs en vrijkaartjes) worden elkaar jaar als bijlage van ons magazine Vriendiennieuws nummer 4 verzonden. Dit nummer wordt aan het einde van het jaar (begin december) aan alle leden verstuurd.

Voor nieuwe leden:
Binnen enkele dagen na de aanmelding worden de lidmaatschapspapieren (o.a. lidmaatschapsbewijs en vrijkaartjes) samen met een welkomstbrief en een nummer van Vriendennieuws aan een nieuwe lid toegestuurd.

Zijn de vrijkaartjes te gebruiken na hun geldigheidsdatum?

Onze vereniging is een vereniging die steun biedt aan Diergaarde Blijdorp. Bij de jaarlijkse vrijkaartjes die wij verstrekken is het nooit mogelijk om vrijkaartjes van voorgaande jaren na de geldigheidsdatum te gebruiken. Hierop zijn helaas geen uitzonderingen mogelijk. Wij rekenen op uw begrip.

Vrijwilligerswerk

Ik wil graag vrijwilliger bij jullie worden, hebben jullie meer informatie?

Wilt u vrijwilliger worden in ons promotieteam? U helpt dan onder andere mee aan de verkoop van allerlei artikelen en maakt de bezoekers van de winkel enthousiast over de Diergaarde én onze vereniging. Klik hier voor de pagina over vrijwilligerswerk in het promotieteam.

Werkt jullie vereniging alleen maar met vrijwilligers?

Ja, alle werkzaamheden voor de vereniging (bestuur, redactieteam, reisteam en promotieteam) worden op vrijwillige basis verricht. Als vereniging kennen wij dan ook geen beloningsbeleid.

Winkels

Hoeveel winkels hebben jullie in Diergaarde Blijdorp?

Onze vereniging heeft één winkel in Diergaarde Blijdorp, een grote inloopwinkel bij het spoor, de VriendenBazaar.

Wat is de openingstijd van jullie winkel de VriendenBazaar?

De openingstijden van onze VriendenBazaar zijn ‘s-zomers van 10.00 – 18.00 uur en tijdens de wintertijd van 11.00 – 17.00 uur. Mocht het bezoek aan de Diergaarde echter tegenvallen, dan sluiten we soms eerder.

Contactformulier

Adres

Vereniging Vrienden van Blijdorp
Populierendreef 287
2272 RG Voorburg

Vriendentelefoon: 06-55012705

KvK: 40342095
RSIN: 0071.88.869

Diergaarde Blijdorp
Onze vereniging is een eigen organisatie en onafhankelijk van Diergaarde Blijdorp. Heeft u een vraag over (een bezoek aan) Diergaarde Blijdorp? Neemt u dan een kijkje op hun website: DiergaardeBlijdorp.nl