Agenda

In de agenda staan al onze geplande activiteiten, denk aan: winterlezingen, algemene ledenvergadering en Vriendenreizen. Zodra een datum bekend is van een activiteit, zullen wij deze datum toevoegen. Klik op een activiteit voor meer informatie.

Op dierentuinreis met de Vrienden

De Vrienden bezoeken regelmatig binnen- en buitenlandse tuinen. Het organiserende reisteam bestaat uit bestuurslid Hans Olthoff en de leden Peter Biesta, Greet van Norde, Tineke Guise, Jos Bodewus en Barbara van Lent. Zij organiseren elk jaar een aantal dierentuinreizen, waaronder:

De voorjaarsreis gaat naar een dierentuin in de directe nabijheid, bijvoorbeeld in België of het westelijk deel van Duitsland.

De meerdaagse reis gaat naar dierentuinen verder weg. Meestal rond Hemelvaartsdag. We waren al in Groot-Brittannië, Denemarken, Duitsland, Frankrijk en Polen. Daarnaast hebben we Californië (2013), Maleisië (2018) en Singapore (2018) bezocht.

De zomerreis naar een dierentuin in de directe nabijheid met weinig binnenverblijven.

De weekendreis naar een dierentuin die niet in één dag is te bereiken, bijvoorbeeld tuinen in Noord-Frankrijk of Zuid-Oost Engeland.

De najaarsreis naar een Nederlandse dierentuin.

De winterreis naar een dierentuin in binnen- of buitenland, zoveel mogelijk in winterse sfeer.

Het reisprogramma wordt aangekondigd in Vriendennieuws en in de agenda hier op de website. Tijdens de reizen is het reisteam bereikbaar op de reistelefoon. Het nummer is +31 6-1975 6131. Heeft u een vraag aan het reisteam? Neem dan gerust contact op via het contactformulier.

Wilt u uitgebreid reisnieuws ontvangen? Meld u aan voor de speciale Vriendenreisnieuwsbrieven.

Winterlezingen

Leert u ook graag meer over dieren en planten? En over Diergaarde Blijdorp? Als geschenk van Blijdorp krijgen wij als vereniging in de wintermaanden een aantal lezingen aangeboden. De lezingen worden gegeven door medewerkers van de Diergaarde. Onze leden zijn samen met een introducé van harte welkom bij de lezingen. Zodra er een datum bekend is wordt dit – samen met het onderwerp van de lezing – vermeld in de agenda.

Voor- en na de lezingen kunt u ook gezellig bijpraten met andere leden. Tevens is er de Zootjesmarkt. Op de Zootjesmarkt kunt u van alles vinden wat met Diergaarde Blijdorp, andere dierentuinen, dieren of planten te maken heeft. Boeken, gidsen, dierenbeeldjes, t-shirts, dvd’s, tijdschriften (Blijdorp Geluiden, Blijdorp Blad, Vriendennieuws en alle andere dierentuinbladen), maar ook theelepeltjes, speldjes, briefkaarten en folders kunt u tegenkomen. De opbrengst komt geheel ten goede aan de vereniging.