Wij sparen voor nieuwe volières voor ara’s en ibissen

Vrienden maken het verschil, juist nu!

Als Vereniging Vrienden van Blijdorp zamelen we op dit moment geld in om nieuwe volières voor hyacinthara’s en ibissen mogelijk te maken. In de coronacrisis helpen wij de Diergaarde waar wij kunnen om noodzakelijke projecten tóch door te laten gaan. Daar is deze actie een onderdeel van. Beide vogelsoorten hebben momenteel hun eigen verblijf dat inmiddels erg oud en kwetsbaar is en dus vervangen moet worden. Wij zorgen voor noodzakelijke verbeteringen. Dat doen wij door gelijk een prachtig en geheel nieuwe huisvesting te realiseren.

Met uw hulp willen we dit mogelijk maken door 500.000 euro in te zamelen. U kunt bijdragen door lid te worden van de vereniging of een donatie te doen. Dank voor uw steun!

Zowel de ara’s als de ibissen krijgen net als nu een eigen verblijf. De ibissen blijven gehuisvest langs de wandelroute richting Oceanium, de ara’s verhuizen dichter naar Amazonica toe. Beide vogelsoorten komen oorspronkelijk voor in Zuid-Amerika. De ibissen vallen op door hun prachtige rode kleur. Zij leven in grote kolonies. De ara’s zijn opvallend blauw en laten hun aanwezigheid luidruchtig merken.

Via onze vereniging kunt u bijdragen aan mooie verblijven in de Diergaarde en aan natuurbehoud! Word lid of doneer!

17 juni 2021