21 augustus 2021 – Zomerexcursie naar Wildlands Emmen

Op bezoek bij Timber!

Zomerexcursie

Op zaterdag 21 augustus 2021 organiseert de vereniging Vrienden van Blijdorp de eerste excursie van 2021 naar het spectaculaire Wildlands te Emmen. Door de Covid-19 perikelen is de reis iets anders van opzet dan u gewend bent.

Wildlands, voluit Wildlands Adventure Zoo Emmen, is de opvolger van het welbekende Noorder Dierenpark Emmen. Wildlands heeft naast de primeur als eerste Vriendenreis dit jaar nog een primeur: het is de eerste Vriendenreis naar de nieuwe dierentuin in Emmen!

Wildlands
Geopend in 2016 als het park van de toekomst. Een dierenpark met een hoog
‘belevingsniveau’. Een beetje vergelijkbaar met ‘Erlebnis Zoo Hannover‘ en met Zoom Gelsenkirchen. In het openingsjaar trok dit belevingspark nog behoorlijk wat bezoekers. Echter, toen het nieuwe er af was, bleven de herhalingsbezoeken wat achter. De jaren daarna liepen de bezoekersaantallen fors terug. Tijd om in te grijpen en de nadruk te leggen op Wildlands als dierenpark en minder als belevingspark.

Net als Zoom Gelsenkirchen heeft Wildlands drie themagebieden:

1. Jungola: Het tropische regenwoud. Rimbula is één van de grootste tropenhallen ter wereld en huisvest zelfs het binnenverblijf van een hele olifantenkudde. Naast wandelpaden kan ook nog een bootsafari over de ‘Rimbula River’ door de hal gemaakt worden! Ook is er een volledig restaurant met ‘buiten-terrassen’ in de hal. Dus ook bij minder weer kan heerlijk in tropische sferen geluncht worden.
2. Serenga: De droge vlakten. Dit is qua oppervlakte het grootste themagebied. Hier vinden we natuurlijk de Afrikaanse savanne (waar het Noorder Dierenpark zo beroemd om was), Aziatische steppe en Noord-Amerikaanse prairie. Alles rijkelijk gethematiseerd!
3. Nortica: De koudere streken. In contrast met Serenga is dit gebied rijkelijk voorzien van water en (naald)bomen met veel zoo favorieten zoals ijsberen, zeeleeuwen en pinguïns.

Er zijn genoeg mogelijkheden om zowel binnen als buiten sfeervol te lunchen. Een eigen lunchpakket meenemen kan natuurlijk ook.

Voor meer info kijk op: www.wildlands.nl

Het kan weer
Vervoer per touringcar was al mogelijk. Nu is het ook mogelijk om grotere gezelschappen in de horeca te ontvangen. Wij conformeren ons aan de Nederlandse regelgeving, maar iedereen reist op eigen risico. Door het gebruik van een mondkapje kan bijna met volledige stoelbezetting gereden worden. Op dit moment hebben de meesten onder ons de (eerste) vaccinatie mogen ontvangen. Wij rijden op 21 augustus volgens de dan geldende regelgeving. Het kan zijn dat de maatregelen (waaronder het verplichte gebruik van een mondkapje) dan verder afgeschaald zijn. U dient wel zelf een mondkapje mee te nemen. Hieronder treft u twee links naar de ‘Richtlijnen Covid-19’ voor passagiers. Wij houden ons aan deze richtlijnen totdat overheidsmaatregelen versoepelingen toestaan.

Programma

 • 07.45 uur bus aanwezig Capelle aan den IJssel metrostation Capelsebrug;
 • 08.00 uur vertrek van Capelsebrug naar Zalkerbroek;
 • 10.00 uur aankomst Zalkerbroek, restaurant Zalk voor twee keer koffie met één keer appelgebak;
 • 10.45 uur rijden we verder naar Wildlands;
 • 11.30 uur aankomst in Wildlands;
 • 17.00 uur vertrek vanuit Wildlands naar Biddinghuizen;
 • 18.30 uur aankomst Biddinghuizen, restaurant Bremerbergsehoek voor het 3 gangen diner;
 • 20.30 uur vertrek en retour naar Rotterdam;
 • 22.00 uur aankomst Capelsebrug.

Prijs
Deelnemers met een Blijdorp abonnement hebben 50% korting. Wij hanteren daarom twee tarieven voor Vrienden:

 • € 77,50 voor leden en € 80 voor niet leden
 • € 67,50 voor leden met een Blijdorpabonnement en € 70 voor niet leden met een Blijdorp abonnement. U dient uw Blijdorp abonnement mee te nemen en voor aankomst in Emmen aan de reisbegeleiding te overhandigen.

In de reissom zijn inbegrepen:

 • de busreis Capelle aan den IJssel – Emmen v.v.;
 • twee keer koffie en één keer appelgebak op de heenreis;
 • toegang tot Wildlands Adventure Zoo Emmen;
 • parkeergeld bus en fooi voor de chauffeur;
 • een 3 gangendiner met één consumptie op de terugweg. Vegetarisch is ook mogelijk. Wel graag van te voren per mail opgeven.

Het minimumaantal deelnemers is veertig.

Aanmelden voor deze reis
Maak voor 31 juli 2021 het verschuldigde bedrag over op NL22INGB0002071059 t.n.v. Vereniging Vrienden van Blijdorp, onder vermelding van ‘Wildlands’, uw 06- telefoonnummer en e-mailadres. U dient de naam van de eventuele tweede medereiziger/ster bij boeking op te geven. Reist u met meer dan twee personen? Graag een e-mail naar het reisteam met de namen van alle deelnemers. Let op in verband met Covid-19 preventie dienen alle deelnemers van te voren een telefoonnummer op te geven.

Bij een annulering uiterlijk op 31 juli 2021 wordt nu het volledige bedrag teruggestort. Geen restitutie volgt van afmeldingen die na 31 juli 2021 worden ontvangen. U ontvangt geen verdere bescheiden of mededelingen, tenzij de bus vol is, het minimum aantal deelnemers niet bereikt is of overheidsmaatregelen de reis niet mogelijk maken. Hiervan krijgt u dan zo snel mogelijk bericht. Het volledige bedrag wordt dan teruggestort.