Hoogste punt flamingovolière bereikt

Leuk Blijdorpnieuws! Want gelukkig staat Diergaarde Blijdorp ondanks alles niet stil. Dankzij een al eerder gedane financiële bijdrage van onder andere onze vereniging kan het flamingoverblijf worden verbouwd tot volière. Gisteren werd het hoogste punt daarvan bereikt. Een symbolisch moment waarbij voorzitter Marcel Kreuger van de Vrienden samen met John Massaar, directeur van het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. de laatste paal, de hoogste van het verblijf, neerzetten en vastmaakten.

Zowel de Vrienden als het Fonds hebben bijgedragen aan het vernieuwde onderkomen van de vrolijke vogels. Vandaag werden ook al bomen om het verblijf heen geplaatst, dat begin volgende week wordt overnet en daarna verder wordt verfraaid en aangeplant. Rond Pinksteren is het verblijf naar verwachting af.

 

Aanpassingen noodzakelijk
De dieren zaten tot nu in de open ruimte bij de ‘oude’ ingang. Blijdorp wil en mag vogels niet meer leewieken, dus een goede gelegenheid om de dieren vleugels te geven. Daar dragen wij natuurlijk graag aan bij. Wie kent immers niet het flamingoverblijf? Het is het eerste dat de bezoeker ziet bij binnenkomst in Blijdorp bij binnenkomst via de ‘oude ingang’. Niet alleen een mooi, nieuw, diervriendelijk geschenk dus, maar ook nog eens een onderkomen van de Vrienden direct bij de ingang!

 

Via onze vereniging kunt u bijdragen aan mooie verblijven in de Diergaarde en aan natuurbehoud! Word lid of doneer!

25 maart 2021