Flitsactie een succes!

Bokito en zijn gorillafamilie kunnen dankzij onze vereniging weer lekker smikkelen uit hun eigen voederpotten in hun buitenverblijf. Dankzij de leden en extra donaties werd vanaf de zomer extra geld ingezameld om op het oog kleine, maar wel belangrijke aanpassingen aan een aantal dierverblijven in Diergaarde Blijdorp te kunnen doen.
Zoals aan de voederpotten bij de gorilla’s. Deze potten
worden nu hersteld én sterker gemaakt. Ze worden gevuld met voedsel, waardoor de gorilla’s ernaar moeten zoeken. Helaas zijn deze dieren zo sterk, dat zij de oude potten onklaar wisten te maken, maar de nieuwe potten zijn helemaal ‘Bokitoproof’.

Maar daar bleef het niet bij. Dankzij de inzamelingsactie werd ook voor een extra hijspaal in het buitenverblijf van de olifanten gezorgd, zodat de dikhuiden nog meer mogelijkheden hebben om extra rond te struinen op zoek naar eten. Daarnaast is het manoelverblijf opgeknapt. Deze kleine kattensoort leeft al sinds 1999 in het huidige onderkomen (destijds ook geschonken door de Vrienden van Blijdorp) en het verblijf was na twintig jaar aan een fikse opknapbeurt toe. De ruiten zijn vervangen en het verblijf is aantrekkelijker ingericht, zodat er hopelijk nog meer jongen van deze bedreigde diersoort worden geboren. De Diergaarde hoopt snel nieuwe manoels voor in het verblijf te verwelkomen.

Ook is een stuk van het pinguïnverblijf verbeterd. Hierdoor is het onderkomen van de vogels aantrekkelijker gemaakt. Tot slot zijn ook de gieren door de Vrienden geholpen. De door de vereniging in 2010 geschonken Gierenrots is opgeknapt. Er is onder andere een extra nestkast voor de dieren opgehangen en de omgeving is aangepakt. Ook draagt de vereniging gelijk bij aan het project voor onderzoek naar de witkopgieren van het Afrikaanse land Mozambique. Als gevolg van vergiftiging en stropen is de gierenpopulatie in zuidelijk Afrika dramatisch afgenomen.

Wilt u ook bijdragen aan mooie verblijven in de Diergaarde en aan natuurbehoud? Word lid of doneer!

8 december 2019