5 oktober 2019 – Najaarsexcursie naar Apenheul

Een bos om apetrots op te zijn.

Najaarsexcursie

Op zaterdag 5 oktober 2019 organiseert de Vereniging Vrienden van Blijdorp de najaarsexcursie naar Apenheul. Dat werd ook wel weer tijd! In 2017 zijn de Vrienden in het zusterpark La Vallée des Singes in Frankrijk geweest. Maar de Apenheul zelf? Dat was in 2008 voor het laatst! Hoogste tijd voor een nieuw bezoek.

Apenheul
Apenheul werd door Wim Mager in 1971 opgericht. De apen pasten niet meer in de achtertuin van zijn rijtjeshuis in Spijkenisse. Zijn visie van een apenheul met semi-vrij levende apen in een natuurlijk bos past ook niet in een achtertuin, maar wel perfect in het fraaie park Berg & Bos. Apenheul en Berg & Bos vormen een unieke combinatie. Een prachtig aangelegd natuurpark, dat overgaat in een ongerept Nederlands bos. In dit decor ligt Apenheul met als sleutelwoord ‘vrijheid’. De apen – 35 verschillende soorten – hebben heel veel ruimte en soms lopen de dieren tussen het publiek.

De dierverzorger vertelt
Dagelijks zijn er diverse presentaties bij onder andere de gorilla’s, orang-oetans en ringstaartmaki’s. De dieren worden aan u voorgesteld en omdat er voor de apen wat te snacken valt, zijn zij ook goed zichtbaar. Zeker de moeite waard.

Wat is nog meer van belang?
Aantal deelnemers maximaal 90. Apenheul heeft niet echt veel hoogteverschil. Wel is het een kwartier (aangenaam) wandelen van de parkeerplaats door het park Berg & Bos voordat wij bij de ingang van Apenheul zijn. Deze dagtocht is een korte binnenlandse tocht zonder horecastops onderweg. Een dagtocht voor iedereen… of je moet echt niet van apen houden!

Vertrek: 9.00 uur vanaf het metrostation Capelsebrug op de grens van Rotterdam en Capelle a/d IJssel. U kunt hier gratis parkeren.

Aankomsttijd in Apeldoorn ca. 10.30 uur. Dan nog een kwartier lopen naar de ingang van Apenheul. Vertrek vanaf de parkeerplaats in Apeldoorn om 17.00 uur. Geplande aankomsttijd in Rotterdam ca. 18.30 uur.

De kosten voor leden bedragen € 35 met een Diergaarde Blijdorp abonnement (Blijdorp abonnement meenemen!) en € 45 zonder abonnement. Niet leden betalen € 2,50 extra.

In de reissom zijn inbegrepen:

  • de busreis Rotterdam – Apeldoorn v.;
  • toegang tot Apenheul;
  • in Apenheul ontvangst met koffie/ thee en iets lekkers op de Bongo Bonde tribune. Dit als het weer het toelaat. Bij regen zal uitgeweken worden naar een overdekte locatie;
  • fooi voor de chauffeur.

Aanmelden voor deze reis
Maak voor 28 september 2019 het verschuldigde bedrag over op NL22INGB0002071059 t.n.v. Vereniging Vrienden van Blijdorp onder vermelding van ‘Apenheul’. Wilt u uw e-mailadres of telefoonnummer en de naam van de eventuele tweede medereiziger/ster bij boeking opgeven? Reist u met meer dan twee personen?Graag een e-mail naar het reisteam met de namen van alle deelnemers. Eventuele restituties vinden plaats onder inhouding van € 2,50 administratiekosten. Geen restitutie volgt van afmeldingen die na 28 september 2019 worden ontvangen. U ontvangt geen verdere bescheiden of mededelingen, tenzij de bus vol is. Hiervan krijgt u dan zo snel mogelijk bericht. Het volledige bedrag wordt in dat geval teruggestort.