7 december 2019 – Winterexcursie naar Zoo Serpentarium Blankenberge en de Wintermarkt in Brugge

Tropisch Blankenberge en Charles Dickens in België!

Winterexcursie

Op zaterdag 7 december 2019 organiseert de Vereniging Vrienden van Blijdorp voor de vijfde keer een winterexcursie. Dit jaar wordt het wel een hele bijzondere! De reptielentuin Serpentarium van de KMDA (bekend van Zoo Antwerpen en Zoo Planckendael) en de oh zo knusse Wintermarkt in het romantische Brugge.

Het programma bestaat uit twee delen op twee locaties. We starten in Blankenberge op de Zeedijk met een koffie- en gebak arrangement in het restaurant Bel’ Air. Aansluitend bezoeken we kort het Serpentarium. Dit ligt naast het restaurant Bel’ Air! Heeft u niets met serpenten en spinnen? U kunt dan gewoon langer in het restaurant blijven of lekker uitwaaien op de boulevard. Rond het middaguur vertrekken we naar Brugge. De Wintermarkt in Brugge is helemaal top. Dat kan ook haast niet anders met zo’n sprookjesachtig decor van deze oude stad. Wij zullen dan ook niet de enigen zijn.

Serpentarium Blankenberge
Het Serpentarium is ontstaan uit een privécollectie en vanaf 1998 is er een vaste inrichting op de Zeedijk te Blankenberge. Deze mini dierentuin is gespecialiseerd in reptielen en amfibieën. Vanaf 2009 maakt het onderdeel uit van de KMDA. 250 dieren in 100 soorten worden getoond in mooie ruime en natuurlijk vormgegeven verblijven. Met slechts 50.000 bezoekers per jaar is dit een dwerg onder de dierentuinen. Klein, maar fijn. In 2010 door ZooSite uitgeroepen tot de mooiste kleine zoo van de Benelux.

Wintermarkt Brugge
Na dit bezoek stappen we weer in de bus die ons even verderop naar de Wintermarkt brengt. De Wintermarkt van Brugge is een niet te missen evenement rondom het eindejaarsfeest in Vlaanderen. De hele binnenstad is dan prachtig verlicht en er zijn idyllische marktkraampjes met een zeer gevarieerd aanbod: leuke kerstcadeautjes, feestartikelen, warme wijn, lekkere hapjes en er is een prachtige verlichte ijspiste op de Grote Markt. De Wintermarkt van Brugge is een topattractie!

Wat is nog meer van belang?
In Blankenberge hoeft u weinig te lopen. In Brugge is dit anders! Van de busparkeerplaats in de buurt van het station is het ruim een kilometer lopen naar het centrum. Het maximale aantal deelnemers is 60 (één 60-persoons bus). Er is een minimumaantal van 40. Vergeet niet uw paspoort of ID-kaart mee te nemen.

Vertrek: 8.00 uur vanaf het metrostation Capelsebrug. U kunt hier gratis parkeren.

Aankomst in Blankenberge circa 10.45 uur, vertrek naar Brugge om 12.00 uur, vertrek uit Brugge om 17.00 uur. Geplande aankomsttijd Capelsebrug  22.00 uur.

De kosten voor leden bedragen € 59,50 met een Diergaarde Blijdorp abonnement (Blijdorp abonnement meenemen!) en € 69,50 zonder abonnement. Niet leden betalen € 2,50 extra. Als u het Serpentarium niet gaat bezoeken, dan geldt het tarief van € 59,50. Wilt u dan per e-mail aan het reisteam aangeven dat u niet naar het Serpentarium gaat.

In de reissom zijn inbegrepen:

  • De busreis van Capelsebrug naar Blankenberge – Brugge en terug volgens het programma
  • Koffie/thee met taart in het restaurant Bel’ Air in Blankenberge
  • Toegang tot het Serpentarium in Blankenberge
  • Fooi voor de chauffeur
  • Een pannetjesdiner bij restaurant De Gouden Leeuw in Terheijden inclusief één consumptie. Vegetarisch kan natuurlijk ook. Wel van tevoren doorgeven.

Aanmelden voor deze reis
Onze reizen zijn zeer populair. Deze reis is inmiddels volgeboekt! Stuurt u voor vragen een e-mail naar het reisteam.

Eventuele restituties vinden plaats onder inhouding van € 2,50 administratiekosten. Geen restitutie volgt van afmeldingen die na 25 november 2019 worden ontvangen. U ontvangt geen verdere bescheiden of mededelingen, tenzij de bus vol is. Hiervan krijgt u dan zo snel mogelijk bericht. Het volledige bedrag wordt dan wel teruggestort.