Puur natuur op zaterdag 20 juli 2019…..NaturZoo Rheine….

Zomerexcursie

Op zaterdag 20 juli 2019 organiseert de Vereniging Vrienden van Blijdorp een zomerexcursie naar Duitsland. Dit keer naar de kleine charmante dierentuin van Rheine. Het wordt weer een complete dagtocht!

NaturZoo Rheine
Op de grens van Nordrhein-Westfalen en Nieder-Saksen ligt net buiten de stad de slechts 13 hectare grote tuin van Rheine. Bij kenners staat deze tuin hoog aangeschreven. Geen spectaculaire attracties, dat niet. Natuur, ingetogenheid en rust zijn de trefwoorden in de NaturZoo. Rheine kopieert niet veel maar ontwerpt veel in eigen beheer met als resultaat? Een mooie evenwichtige dierentuin met ruime, natuurlijke en originele verblijven. Low-budget, high quality!

Niet alleen de tuin maakt een zeer verzorgde indruk, dat geldt ook voor daar buiten. De tuin en omgeving liggen in het recreatiegebied Bentlage met vele idyllische wandelpaden. In het Salinepark liggen enkele historische bouwwerken van de toenmalige zoutwinning.

NaturZoo Rheine  en Blijdorp hebben een beetje een speciale band. De enthousiaste directeur, Achim Johann, heeft een speciale ban met diergaarde Blijdorp en de Vrienden. Wij zullen zeker weer een warm ontvangst krijgen.

Mooi in NaturZoo Rheine:

  • Geladabavianen, twee mooie verblijven waarvan één gecombineerd met manenschapen. Rheine bezit de grootste groep gelada’s in Europa in twee grote groepen.
  • Berberapenbos, een doorloopgebied met berberapen in een eikenbos.
  • Watervogels! Mooi is het ooievaarreservaat, een moeraslandschap met meer dan 100 ooievaars. Daarnaast zijn er nog drie doorloopvolières met als thema’s: Waddenzee, tropisch Amerikaans moeras en de pinguïnkust van Peru.
  • Het mooi aangelegde verblijf voor zeehonden met onderwater panorama.
  • Een enorm verblijf voor lippenberen gecombineerd met jakhalzen.

Nieuw! Het doorloop makiverblijf . Nog mooier dan bij ons in Blijdorp. Ook nieuw, een tijger drieling. Geboren in januari 2019. Na dit alles is het bijzonder goed vertoeven op het terras van de grote ZooBistro voor een  Duitse lunch of een goed glas bier.

NatuurZoo Rheine is volledig vlak en niet te groot. Ideaal dus voor mindervaliden. Vergeet niet uw paspoort of ID-kaart mee te nemen.

Vertrek: 8.00 uur vanaf het metrostation Capelsebrug op de grens van Rotterdam en Capelle a/d IJssel. U kunt hier ook gratis parkeren.

Aankomsttijd in Rheine ca. 12.00 uur. Vertrek uit Rheine: 17.00 uur. Geplande aankomsttijd in Rotterdam ca. 22.00 uur.

Kosten
€ 60. Niet leden betalen € 62,50.

In de reissom zijn begrepen:

  • de busreis Rotterdam – Rheine v.v;
  • toegang tot de dierentuin met voor liefhebbers een rondleiding;
  • Op de heenweg koffie met gebak in Holten bij restaurant ‘Het Bonte Paard’;
  • een 3-gangen diner op de terugweg inclusief één drankje in restaurant ‘De Ruggestee’ te Hoenderloo (kip of tomatensoep, Wienerschnitzel garnituur en ijscoupe);
  • fooi voor de chauffeur.

Boeken van deze reis
Maak voor 10 juli 2019 het verschuldigde bedrag over op NL22INGB0002071059 t.n.v. Vereniging Vrienden van Blijdorp onder vermelding van ‘Rheine’. Wilt u, uw e-mailadres of telefoonnummer en de naam van de eventuele tweede medereiziger/ster bij boeking opgeven? Reist u met meer dan twee personen? Graag een e-mail naar het reisteam met de namen van alle deelnemers. Eventuele restituties vinden plaats onder inhouding van € 2,50 administratiekosten. Geen restitutie volgt van afmeldingen die na 10 juli 2019 worden ontvangen. U ontvangt geen verdere bescheiden of mededelingen, tenzij de bus vol is. Hiervan krijgt u dan zo snel mogelijk bericht. Het volledige bedrag wordt in dat geval teruggestort.