Weekendexcursie van vrijdag 6 september tot en met zondag 8 september 2019

Invasion d’amis en Normandie!

De reis gaat naar Noord-Frankrijk naar twee verschillende dierentuinen in Normandië. Zelfs twee dierentuinen binnen één familie! Dit zijn voor de Vrienden twee nieuwe bestemmingen. Een weekendexcursie van drie dagen met als standplaats twee nachten in Rouen. Wij logeren in het uitstekende middenklasse hotel Novotel Rouen Sud inclusief zwembad in het zuiden van Rouen. Het is een zeer complete reis inclusief alle diners.

Parc Zoologique CERZA
Deze 70 ha. grote privé dierentuin is in 1986 opgericht door de broers Thierry en Patrick Jardin. Welgelegen in het glooiende landschap van Calvados. De tuin is goed georganiseerd met twee duidelijke wandelroutes en een safaritrein.

 • De rode route is geschikt voor iedereen. Mooi aangelegd weinig hoogteverschil met goede paden. Deze route start met een aantal eenvoudige tropenkassen maar de focus ligt op het continent Afrika. Een prachtig aangelegde savanne met een top leeuwenverblijf inclusief tunnel en een observatiehut midden in het verblijf. Ook een groot Madagaskar doorloopverblijf mag u niet overslaan.
 • De gele route is een stuk langer, heeft meer hoogteverschil en heeft deels ongelijkmatige natuurpaden. De gele route start met een juweel van een Aziëvlakte. De route slingert op en neer en doet veel grote verblijven aan met o.a. brilberen, bruine beren en het grote vorig jaar geopende ijsberenverblijf.

Naast deze twee routes kan nog de safaritrein genomen worden. Dit traject loopt deels door de verblijven van de gele route en deels langs de routes en is zo aangelegd dat een deel van de gele route vanuit de trein zichtbaar is.  Een grote tropenhal? Ja, de gebroeders Jardin hebben die ook maar die zien we de volgende dag in Biotropica.


Les jardin animaliers Biotropica
Na CERZA en Parc des Félins is Biotropica het derde park van de familie Jardin. Dit pas in 2012 geopende park is mooi gelegen tussen de Seine en een meer. Het is een klein maar intensief park bestaande uit een grote tropenhal en een buitengedeelte. Het is dus niet enkel een ‘indoor zoo’. Buiten is er zelfs een mooi cheetaverblijf en binnen zijn recent komodovaranen toegevoegd.

Voor deze weekendreis dient u – als u CERZA volledig wil zien – wel enkele kilometers zonder hulpmiddelen te kunnen lopen. De gele route in CERZA is ongeschikt voor rollator of rolstoel. Wel is het mogelijk om met het treintje een deel te zien en de Azië vlakte is ook te zien vanaf het ingangsbereik en het mooie La Pagode restaurant.

Theresia van Lisieux
Niet CERZA maar de grote basiliek ter ere van de heilige Theresia is de grootste toeristische attractie van Lisieux. Het is zelfs na Lourdes het grootste bedevaartsoord in Frankrijk. Bij een redelijke belangstelling zal onze bus vanuit CERZA – zonder extra kosten – een extra rit maken naar deze basiliek.

Het reisprogramma van dag tot dag:

 • Vrijdag 6 september vertrek om 8:00 uur vanaf het metrostation Capelsebrug . We rijden van Capelle aan den IJssel naar Rouen. Aankomst in de namiddag en inchecken in Novotel Rouen Sud. Daarna is het mogelijk om het oude centrum en de kathedraal te bezoeken. Gezamenlijk diner in Rouen (495 km).
 • Zaterdag 7 september vertrek om 08.30 uur voor de rit naar CERZA. Aankomst om 09.45 uur. Ontvangst in CERZA en vrije besteding in CERZA. Eventueel in de middag nog een bezoek aan de basiliek van Lisieux. Om 18.00 hebben wij een diner in het restaurant ‘La Pagode’. Na het diner vertrek naar Novotel Rouen Sud (2 x 80 km).
 • Zondag 8 september vertrek om 09.00 uur naar Biotropica (25 km). Aankomst om 09.30 uur. Voor de liefhebbers een rondleiding. Rest van de dag tot 14.30 uur vrij om Biotropica te ontdekken. Om 14.30 uur weer vertrek naar Capelle aan den IJssel. Onderweg een diner (515 km).

Kosten
€ 285 gebaseerd op een arrangement in een 2-persoonskamer. Niet-leden betalen € 300. Voor een 1-persoonskamer geldt een toeslag van € 80.

In de reissom zijn begrepen:

 • de busreis Capelle aan den IJssel naar Rouen v.v.;
 • toegang tot ‘Parc zoölogique CERZA’ en ‘Les Jardins animaliers Biotropica;
 • rondleiding in ‘Biotropica’;
 • twee hotelovernachtingen in Novotel Rouen Sud **** te Rouen op basis van LO;
 • een gezamenlijk diner op vrijdagavond in Rouen;
 • op zaterdagavond een diner in de CERZA in het restaurant ‘La Pagode’;
 • op zondagavond onderweg naar Capelle aan den IJssel een diner inclusief één consumptie;
 • fooi voor de chauffeur.

Wat is verder van belang
Voor deze reis dient u te beschikken over een geldig paspoort of een geldige Europese ID- kaart. Het minimum aantal deelnemers is 30. Er is een maximum aantal van 52 deelnemers. Voor meer informatie over deze reis kunt u zich wenden tot Peter Biesta.

Boeken van deze reis
Het verschuldigde bedrag dient u over te maken naar NL22INGB0002071059 t.n.v. Vereniging Vrienden van Blijdorp onder vermelding van ‘CERZA’, uw 06-telefoonnummer en e-mailadres. Vermeld 1-P voor een 1-persoonskamer of ‘Ind’ als u op indeling wilt reizen. Het reisteam bekijkt dan of een kamerdeling mogelijk is. De inschrijving sluit op 22 juli 2019. Enkele weken voor vertrek ontvangt u een bericht met het volledige programma, hotelgegevens en de details van de diners.

Het is niet mogelijk het betaalde bedrag te restitueren voor afmeldingen die na 22 juli 2019 worden ontvangen. Eventuele restituties vinden plaats onder inhouding van € 5 administratiekosten. Als de reis is volgeboekt, wordt wel het gehele bedrag teruggestort.