Wij zamelen geld in voor vijf diersoorten in de Diergaarde

Alle beestjes helpen. Dat doen wij als Vrienden natuurlijk graag. Omdat alle kleine en grote beetjes nu eenmaal helpen om Diergaarde Blijdorp nóg mooier te maken. Deze zomer zamelen wij daarom via een flitsactie geld in om een extra steentje, of beter gezegd stenen, bij te dragen aan een aantal prachtige projecten in de Diergaarde. Met hulp van (nieuwe) leden en donaties hopen wij 60.000 euro bijeen te brengen om de gorilla’s, olifanten, gieren, pinguïns én manoels te helpen.

Het geld komt ten gunste van deze vijf diersoorten in Blijdorp. Zo worden de voederpotten bij de gorillafamilie van Bokito hersteld én sterker gemaakt. Deze potten worden gevuld met voedsel waar de gorilla’s enige moeite voor moeten doen om het eruit te krijgen en ook echt naar moeten zoeken. Helaas zijn deze dieren zo sterk dat zij de huidige potten onklaar hebben weten te maken.
Ook hoopt de vereniging een extra hijspaal aan het buitenverblijf van de olifanten toe te voegen, zodat de olifanten nog meer mogelijkheden hebben om extra rond te struinen op zoek naar eten.

Als het geld bijeen is wordt ook het manoelverblijf opgeknapt. Deze kleine kattensoort leeft al sinds 1999 in het huidige onderkomen (destijds ook geschonken door onze vereniging) en het verblijf is na 20 jaar aan een fikse opknapbeurt toe. De ruiten worden vervangen en het verblijf wordt aantrekkelijker ingericht, zodat er hopelijk nog meer jongen van deze bedreigde diersoort worden geboren.
Geboortes worden ook verwacht in de nieuwe pinguïn-crèche die wij hopen te realiseren. Hier kunnen de pinguïns broeden en goed zorgen voor hun kleintjes. Het verblijf is nu ook al te zien, maar voldoet niet en is daardoor niet goed bruikbaar. Tot slot willen wij de gieren helpen. De door onze vereniging in 2010 geschonken Gierenrots wordt opgeknapt. Hier wordt onder andere een extra nestkast voor de vogels opgehangen. Ook dragen wij gelijk bij aan het project voor onderzoek naar de witkopgieren van het Afrikaanse land Mozambique. Door vergiftiging en stropen is de gierenpopulatie in zuidelijk Afrika dramatisch afgenomen.

Wilt u meer weten over deze projecten? Leest u dan verder op de projectpagina van deze actie.

Helpt u mee? Word lid of doneer!

2 juni 2019