Vrienden maken het verschil… ook in uw agenda

De wintermaanden (en ook het aansluitende voorjaar) zitten zoals u weet bomvol Vriendenactiviteiten, waarbij u als lid (met introducé) van harte welkom bent! Na een succesvolle Vriendendag in oktober staat op 18 november alweer de volgende activiteit op het programma. Dan starten we met de eerste winterlezing van het nieuwe seizoen*. De planning van de aankomende lezingen én een aantal openingen is wel iets anders dan dat wij u eerder meldden. Door onvoorziene vertragingen in de bouw schuiven we een aantal openingen een beetje op. Hoe ziet het programma er nu uit?

Zondag 18 november
Op zondag 18 november gaat de winterlezing over het wel en wee van de gorilla’s in de Diergaarde. U krijgt na afloop een sneak-preview in het binnenverblijf van de ringstaartmaki’s, die het nieuwe doorloopverblijf komen bewonen. De lezing start om 11.00 uur, de sneak-preview is aansluitend hieraan.

Zondag 16 december
De opening van het doorloopverblijf van de maki’s vindt een maand later plaats. Op zondag 16 december openen we de deuren van het nieuwe onderkomen! Een bijzonder moment voor onze vereniging. De opening wordt voorafgegaan door een lezing van Marjolein van Klei over de ringstaartmaki’s. De lezing start om 11.00 uur, de opening volgt aansluitend.

Zondag 13 januari
Op zondag 13 januari houdt Blijdorp-directeur Erik Zevenbergen zijn nieuwjaarslezing. De lezing, die om 11 uur start, wordt gevolgd door de officiële opening van onze nieuwe Vriendenwinkel!

Zondag 10 februari
Ron Bernhard neemt ons met een lezing mee in de wereld van de zoetwatervissen in het Natuurbehoudscentrum. Het centrum, dat door uw steun wordt gerealiseerd, wordt aansluitend op de lezing geopend! De lezing start om 11 uur.

Zondag 10 maart
We gaan eilandhoppen! Dit onderdeel van de vernieuwingen in het Oceanium, die mogelijk zijn dankzij onze steun, wordt toegelicht door Astrid Kortekaas en René Reusen.

Zaterdag 11 mei
Op zaterdag 11 mei vindt onze Algemene Ledenvergadering plaats.

*De lezingen worden gehouden in het Eauditorium in het Oceanium. Vrienden hebben op de genoemde data gratis toegang tot de Diergaarde tot aanvang van de bijeenkomst en op vertoon van hun lidmaatschapskaart voor het betreffende jaar. Er is één introducé per lid toegestaan. De zaal gaat al om 9.30 uur open. U heeft dan alle tijd om onder het genot van een kopje koffie of een andere versnapering bij te praten met collega-leden of te kijken of u iets interessants vindt op de zootjesmarkt.

10 november 2019