Start winterlezingenseizoen

Volgende week zondag begint het nieuwe winterlezingenseizoen. De winterlezing op 10 november om 11.00 uur zal gegeven worden door Harald Schmidt. Hij gaat de leden bijpraten over de overkapping van het flamingoverblijf. In 2020 hopen wij de flamingovolière te openen! Houd de agenda op onze website in de gaten voor de andere lezingen van dit seizoen. Wilt u ook de lezingen bijwonen, maar bent u nog geen lid? Meld u dan snel aan!

Algemene informatie winterlezingen:
De lezingen worden gehouden in het Eauditorium in het Oceanium. Vrienden hebben op de genoemde data gratis toegang tot de Diergaarde tot aanvang van de bijeenkomst en op vertoon van hun geldige lidmaatschapskaart. Er is één introducé per lid toegestaan. De zaal gaat al om 9.30 uur open. U heeft dan alle tijd om onder het genot van een kopje koffie of een andere versnapering bij te praten met collega-leden of te kijken of u iets interessants vindt op de zootjesmarkt.


Lopende Vriendenprojecten
Naast dat wij het flamingoproject volgend jaar hopen af te sluiten, loopt onze ‘Alle bee(s)tjes helpen’ actie bijna ten einde. Daarover binnenkort meer.
Ook ons project voor vernieuwingen in het Oceanium loopt nog door. Fase één van de vernieuwing die Blijdorp in het Oceanium met onze steun heeft uitgevoerd is het makiverblijf. Dat deel hebben wij eind vorig jaar geopend. In februari 2019 werd fase twee, het Natuurbehoudscentrum, in gebruik genomen in het Oceanium. Het is nu wachten op fase drie, een gebied met komodovaranen, galapagosreuzenschildpadden en andere bijzondere dieren zoals panterkameleons. Zoals eerder vermeld werd aan deze fase van het project – door onder andere de gestegen bouwkosten – nog druk gerekend, maar nu kan er definitief voortgang mee worden gemaakt. De bouw zal nog even op zich laten wachten, maar het beloofd mooi te worden!

We hebben dus weer mooie projecten in het verschiet dankzij de steun van onze leden! Vrienden maken het verschil!

Wilt u meebouwen aan een nóg mooier Blijdorp? Word lid of doe een donatie!

3 november 2019