27 oktober 2018 – Najaarsexcursie ARTIS

Op zaterdag 27 oktober 2018 organiseert de Vereniging Vrienden van Blijdorp de najaarsexcursie naar onze hoofdstedelijke dierentuin ARTIS te Amsterdam.

ARTIS

Als aan u gevraagd wordt ‘noem eens een dierentuin in Nederland’, dan roept u natuurlijk in koor (Diergaarde) Blijdorp. Als vervolgens de vraag komt om een tweede dierentuin te noemen, dan is de kans groot dat u ARTIS roept! Onze hoofdstedelijke dierentuin moet u natuurlijk gezien hebben. Welgelegen aan de grachtengordel en met monumenten die soms ouder zijn dan ARTIS zelf.

Ook een oude dierentuin moet vernieuwen en dat doet ARTIS ook. ARTIS heeft het op dat punt niet makkelijk. Weinig ruimte en veel monumenten. We kunnen alleen maar bewondering hebben hoe origineel de vernieuwingen zijn! Het oude apenhuis en het vogelhuis zijn gerestaureerd en prachtig heringericht. Nieuw en zeer high tech is ook het jaguarverblijf. Nog indrukwekkender is het nieuwe olifantenverblijf aan het Entrepotdok. Met recht dus olifanten aan de gracht.

ARTIS is compact, korte afstanden en totaal geen hoogteverschil. Bovendien parkeren wij de bus naast de ingang. Dus iets minder goed ter been, geen probleem!

 

Vertrek: 9.00 uur vanaf het metrostation Capelsebrug op de grens van Rotterdam en Capelle a/d IJssel. U kunt hier gratis parkeren. Geplande aankomsttijd in Capelle aan den IJssel ca. 18.30 uur. Aankomsttijd in Artis ca. 10.30 uur. Geplande aankomsttijd in Capelle aan den IJssel ca. 18.30 uur.

Kosten voor leden bedragen: € 47,50 Niet leden betalen € 50. Leden met een Blijdorp abonnement betalen € 37,50. Niet leden met abonnement € 40. U dient uw abonnement wel mee te nemen.

In de reissom zijn inbegrepen:

  • Busreis Capelle aan den IJssel – ARTIS ;
  • Toegang tot ARTIS ;
  • Ontvangst met koffie of thee met grootmoeders appelgebak ;
  • Rondleiding door ARTIS
  • Fooi voor de chauffeur

Aanmelden voor deze reis:

Het is niet meer mogelijk om u aan te melden voor deze reis. Deze reis is volgeboekt.