Het Natuurbehoudscentrum is geopend!

Het Natuurbehoudscentrum in het Oceanium van Diergaarde Blijdorp is geopend! Het centrum kon worden gebouwd dankzij onder andere de steun van onze leden. Het centrum is nog niet helemaal af, maar we mogen nu al trots zijn op het resultaat. De komende tijd worden nog werkzaamheden verricht om het helemaal te voltooien (en nog niet alle dieren zijn dus al te zien), maar met deze Vriendenopening kan iedereen dit bijzondere onderdeel van het Oceanium vast bekijken. In het Natuurbehoudscentrum staan bedreigde diersoorten zoals de Antilliaanse leguaan en de Egyptische landschildpad centraal en leren we meer over de bescherming ervan. Iets waar de Vrienden zich hard voor maken! En wat bovendien nodig is, want helaas staat de natuur wereldwijd nog altijd onder druk. De Vrienden dragen graag bij aan mooie, diervriendelijke verblijven in Blijdorp zelf, maar ook aan natuurbewustzijn en natuurbehoud overal ter wereld. Draag ook bij en word lid of doe een donatie! Vrienden maken het verschil!

Welk dieren zijn er straks allemaal te zien?
Het Natuurbehoudscentrum herbergt diverse (ernstig) bedreigde dier- en plantensoorten, zoals Primula palinuri, Egyptische landschildpad, McCords doosschildpad, vuursalamander, Lake Patzcuaro salamander, Chinese krokodilstaarthagedis, Madagaskar cichliden, Aziatische zangvogels, tandkarpers en de Antilliaanse leguaan, een van de hoofdbewoners.
In het centrum wordt aandacht besteed aan de rol van dierentuinen bij het behoud van bedreigde soorten. In het midden van de ruimte is een ‘glazen huis’. Hier zijn onder andere jonge reptielen te bewonderen die in Blijdorp zijn gekweekt. De Diergaarde heeft een lange traditie in het kweken met bedreigde diersoorten.

10 februari 2019