Vrienden maken het verschil, juist nu!

De leden van onze vereniging Vrienden van Blijdorp maken al jaren het verschil in Diergaarde Blijdorp! Dankzij hun steun kan onze vereniging bijdragen aan een nóg mooier Blijdorp. Dat wordt erg gewaardeerd. Zeker in deze coronatijd, is ieders steun nu harder nodig dan ooit!

Helpt u mee? Word lid of doneer!

Diergaarde Blijdorp heeft door het coronavirus maandenlang de deuren gesloten moeten houden. En hoewel bezoekers nu gelukkig weer de dierentuin kunnen bezoeken, heeft dat natuurlijk een enorme (financiële) impact. Er moeten keuzes gemaakt worden in wat wél en niet kan. Het zijn zeer moeilijke tijden voor de Diergaarde! En als Vrienden willen wij het natuurlijk graag voor Blijdorp makkelijker maken door te helpen. Daar zijn we immers Vrienden voor!
Door onze financiële steun te bieden zorgen we ervoor dat dringend gewenste verbeteringen door kunnen gaan en bieden wij perspectief aan Blijdorp.

Op dit moment sparen wij voor:

 • Nieuwe volières voor hyacinthara’s en rode ibissen
  Beide vogelsoorten hebben momenteel hun eigen verblijf dat inmiddels erg oud en kwetsbaar is. Wij zorgen voor noodzakelijke verbeteringen. Kijkt u op de pagina voor deze nieuwe verblijven voor meer informatie over dit geschenk.
 • Extra olifantendeur
  Er wordt een extra deur in het binnenverblijf gemaakt zodat de olifanten grotendeels zelf de keuze hebben om naar binnen of naar buiten te gaan. Een hele opgave, want de deur moet niet alleen sterk, breed en hoog zijn, maar ook nog eens worden aangelegd in een dragende betonconstructie.

In 2021 hebben wij met hulp van leden en donateurs gezorgd dat het volgende door kan gaan:

 • Bijenvallei
  Een wat stillere hoek van de Diergaarde is omgetoverd tot een botanische bijenvallei. In de Bijenvallei maakt men kennis met Nederlandse planten- en insectensoorten, kijkt u op de pagina van de Bijenvallei voor meer informatie over dit geschenk.

In 2020 hebben wij met hulp van leden en donateurs gezorgd dat het volgende door kan gaan:

 • Grote beurt zwarte neushoornperk
  Er zijn enkele herstelwerkzaamheden uitgevoerd en het buitenverblijf heeft een algehele opknapbeurt gekregen met veel oog voor dierenwelzijn.
 • Zoetwatervissen bij het Natuurbehoudscentrum
  Het aquarium van de voormalige Zee van Cortez is nu een aquarium voor bedreigde zoetwatercichliden uit Madagaskar.
 • Noodzakelijke verbeteringen en uitbreiding visayawrattenzwijnenperk
  Het visayawrattenzwijnenperk is aangepakt, zo is het hekwerk vervangen en is het perk uitgebreid. Zo is er meer zicht op de zwijnen voor de bezoekers en hebben de koddige snuiters meer ruimte.
 • Continuïteit in bijdragen aan natuurbehoudsprojecten Blijdorp
  Net als Diergaarde Blijdorp heeft de vereniging Vrienden van Blijdorp natuurbehoud hoog in het vaandel staan.. Het is niet voor niets een speerpunt van het Masterplan 2030 ‘Natuurlijk in Blijdorp’. Jaarlijks draagt Blijdorp, soms mede met onze hulp, bij aan diverse natuurbehoudsprojecten in de wereld. Zo draagt de Diergaarde bij aan het voortbestaan van de wilde soortgenoten van de dieren die in Diergaarde Blijdorp leven. Het is van essentieel belang dat Blijdorp de continuïteit aan de projecten die worden ondersteund kan garanderen. Bijvoorbeeld voor de beschermingsprojecten van de okapi’s, kleine panda’s en de gieren.

Vrienden maken het verschil, juist nu!