DER GRÜNE ZOO WUPPERTAL

Immer einen Besuch wert

Op zaterdag 6 april 2019 opent de Vereniging Vrienden van Blijdorp het reisseizoen 2019 met de voorjaarsexcursie naar Zoo Wuppertal in Duitsland. U kunt hier weer aan deelnemen.

Altijd een feest om één van de mooiste – zo niet de mooiste – dierentuin van het Duitse Ruhrgebied te bezoeken. Altijd een warm onthaal door zowel de Zoo als onze collega vriendenvereniging Zoo-Verein Wuppertal e.V. Zoo Wuppertal is een erg mooi wandelpark van 24 hectare met leuke doorkijkjes en prachtige panorama’s. De keerzijde hiervan is dat er behoorlijke hoogteverschillen zijn. Het nieuwe gedeelte ligt op het hoogste punt van de tuin.

Naast eenvoudige en oude verblijven, beschikt Zoo Wuppertal over een aantal topverblijven. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Pinguïns! Het in 2005 ontworpen verblijf voor de kolonie zwartvoetpinguïns. Gevolgd door het in 2008 geopende verblijf voor de konings- en ezelspinguïns. Heel bijzonder aan dit verblijf is de vijftien meter lange glastunnel onder het wateroppervlak.
 • Leeuwen en tijgers. Ruimte in een nieuwe dimensie. Vier hectare voor slechts twee diersoorten.
 • Het mensapencomplex. Een combinatie van de betere Duitse betonbouw voor de binnenverblijven omsloten door nieuwe en fraai ontworpen, groene buitenverblijven.
 • De ‘Freiflughalle’ voor Zuid-Amerikaanse tropische vogels achter het oude vogelhuis.
 • Nog in aanbouw, maar nu al indrukwekkend: ‘Aralandia’.

Voor de Vrienden die iets minder goed uit de voeten kunnen: Zoo Wuppertal heeft goede wandelwegen, maar het is klimmen en dalen. Niet geschikt voor rolstoelgebruikers! Mindervalide Vrienden kunnen wel gebruik maken van een rondrit van anderhalf uur per Zoo Mobil. De capaciteit is echter beperkt. Maximaal kunnen veertien Vrienden meegaan met een rondleiding in twee Zoo Mobils voor een meerprijs van € 7,50 p.p.

Vertrek: 8.00 uur vanaf het metrostation Capelsebrug. U kunt hier gratis parkeren. Geplande aankomsttijd in Capelle aan den IJssel ca. 22.15 uur.

Kosten voor leden: € 60,-
Niet leden betalen € 62,50
Rondleiding met Zoo Mobil kost € 7,50 extra.

In de reissom zijn inbegrepen:

 • de busreis Capelle aan den IJssel – Wuppertal v.v.;
 • 2 x koffie/thee met een vlaaipunt in partycentrum ‘Antoine’ te Soerendonk;
 • toegang tot Zoo Wuppertal;
 • rondleiding van één tot anderhalf uur;
 • een 3-gangen diner (stoofpotje) inclusief één drankje in het ons welbekende restaurant ‘De Betuwe’ in Tiel. Vegetarisch is mogelijk. Wel graag van tevoren opgeven!
 • fooi voor de chauffeur.

Aanmelden voor deze reis
Maak voor 28 maart 2019 het verschuldigde bedrag over op ING-rekening NL22 INGB 0002 0710 59 t.n.v. Vereniging Vrienden van Blijdorp onder vermelding van ‘Wuppertal’ of ‘Wuppertal Zoo Mobil’. Wilt u, uw e-mailadres of telefoonnummer en de naam van de eventuele tweede medereiziger/ster bij boeking opgeven? Reist u met meer dan twee personen? Graag een e-mail naar reizen@vriendenvanblijdorp.nl met de namen van alle deelnemers. Eventuele restituties vinden plaats onder inhouding van € 2,50 administratiekosten. Geen restitutie volgt van afmeldingen die na 28 maart 2019 worden ontvangen. U ontvangt geen verdere bescheiden of mededelingen, tenzij de bus vol is. Hiervan krijgt u dan zo snel mogelijk bericht. Het volledige bedrag wordt in dat geval teruggestort.