31 augustus – 5 september 2022 – Meerdaagse reis East Anglia

Meerdaagse reis van woensdagavond 31 augustus 2022 tot en met maandagochtend 5 september 2022

‘East Anglia’ een zesdaagse dierentuinreis naar Engeland met als standplaats Cambridge

Na de mooie reis in mei dit jaar naar Elzas-Lotharingen heeft het reisteam – op verzoek van velen – weer een reis naar Engeland uitgezet. In 2019 was het Noord-Engeland met als standplaats Chester. Nu wordt het Oost-Engeland met de als standplaats Cambridge. Als u aan universiteitssteden denkt, dan denkt u gelijk aan Oxford en, juist ja: Cambridge. Vrijdagmiddag en -avond zijn ingepland om – op eigen gelegenheid – deze prachtige universiteitsstad te bezoeken. Nog meer cultuur en shopping? Vanuit de London Zoo is het mogelijk om nog een bezoekje te brengen aan Camden Market en, of Camden Lock.

Dit is een relaxte reis met een gevoel van ver weg en dat terwijl wij maar 750 kilometers gaan rijden. Veel zien en weinig in de bus. Wij bezoeken rondom Cambridge vier (redelijk) grote dierentuinen:

ZSL Whipsnade Zoo
is de buitentuin van de London Zoo en met 240 hectare enorm groot! Hoewel er een autosafari is, is het verder een echte dierentuin met enorme verblijven.
U moet zeker het pinguïn verblijf met uitzicht bewonderen.

Banham Zoo
Deze middelgrote dierentuin is geopend in 1968 als een fazanten- en papegaaienpark. Later zijn daar primaten bijgekomen en met zeventien soorten primaten is het een echt primatenpark. Maar er is meer. Bij hun veertigjarig jubileum is er een giraffenverblijf geopend. Met 200.000 bezoekers per jaar is het park uitgegroeid tot Norfolks topattractie.

 

ZSL London Zoo
Welgelegen in London’s Regents Park nabij Camden Town. London Zoo draagt de titel van oudste (1828) wetenschappelijke dierentuin van de wereld en is toonaangevend als etalage voor natuurbehoud. Met 15 ha. Is het een echte stadstuin. De tuin herbergt nogal wat monumenten die eerder last dan lust zijn. In de 80er jaren van de vorige eeuw dreigde de Zoo langzaam in een financiële afgrond af te glijden. Gelukkig is dat tij nu gekeerd en vanaf het begin van deze eeuw wordt de tuin gemoderniseerd met prachtige nieuwe verblijven. London Zoo is back!

Colchester Zoo
Vijf kilometer van het oude stadscentrum ligt deze 25 hectare grote en zeer complete dierentuin. En wat voor tuin! Deze tuin is het beste te omschrijven als een fascinerende chaos, maar dan positief bedoeld. De beleving is intensief, druk, vol en tegelijkertijd ook weer heel charmant. Nooit een saai bezoek aan Colchester Zoo.

Hotel

Voor de overnachtingen is gekozen voor het comfortabele hotel Holiday Inn Cambridge op 3,5 km van het centrum en vlak bij de uitvalswegen voor ons dierentuinprogramma. Vrijdagmiddag en vrijdagavond zijn gereserveerd om de stad Cambridge te beleven. De chauffeur zal ons met de bus afzetten in het centrum en ’s avonds weer ophalen. Natuurlijk kunt u ook met een taxi eerder of later teruggaan. Net als de reis naar Nancy dit jaar is ook deze reis zeer compleet. Naast de lunches is slechts één diner in Cambridge op eigen kosten en eigen gelegenheid.

Inbegrepen bij deze reis

  • al het vervoer per Contiki touringcar inclusief alle parkeer- en tolgelden;
  • drie hotelovernachtingen in Holiday Inn Cambridge, inclusief ontbijt;
  • twee keer overtocht en hutaccomodatie aan boord van de Stena Line, Hoek van Holland – Harwich v.v.;
  • twee keer ontbijtbuffet aan boord van de Stena Line;
  • toegang tot de dierentuinen Whipsnade Zoo, Banham Zoo, London Zoo en Colchester Zoo;
  • drie diners in/nabij Cambridge, Londen en Colchester;
  • vervoer naar en van het centrum van Cambridge op vrijdagmiddag/avond;
  • fooi chauffeur is inclusief.

Prijs: € 725 (de toeslag voor éénpersoonskamer en privégebruik hut aan boord is € 175).
Voor Vrienden met een Blijdorpabonnement geldt een korting van € 25 in verband met vrij toegang Colchester Zoo met een Blijdorpabonnement. Uw abonnement dus ook meenemen!
Als u nog geen lid bent van de Vereniging Vrienden van Blijdorp, dan dient u € 49 extra over te maken en wordt u als lid ingeschreven.

Programma

Woensdag 31 augustus 2022 ‘s-Avonds om 19.15 uur vertrek van Capelsebrug naar Hoek van Holland, om 20.15 uur inschepen Stena Line en om 22.00 uur vertrek met de Stena Hollandica naar Harwich.

Donderdag 1 september 2022 Ontbijt aan boord en na een vroege aankomst in Harwich rond 07.00/ 07.30 uur vanaf de boot met de bus naar Dunstable (165 km) voor een bezoek aan ZSL Whipsnade Zoo (de grote buitentuin van de London Zoo). Om 17.00 uur vertrek naar Cambridge (67 km), inchecken hotel en diner in hotel.

Vrijdag 2 september 2022 vertrek om 08.15 uur naar de ‘Banham Zoo’ van de Zoological Society of East Anglia in Suffolk nabij Norwich. Vervolgens om 13.00 uur terug naar Cambridge voor een vrije middag in het prachtige Cambridge (eigen bustransfer). Diner op eigen gelegenheid in het centrum van Cambridge. (2 x 78 km).

Zaterdag 3 september 2022 vertrek om 08.30 uur voor de dagtocht naar de ZSL London Zoo in Regents Park London en om 17.00 vertrek vanuit de Zoo. Diner in London (Camden Town) of onderweg (2 x 95 km).

Zondag 4 september 2022 vertrek om 08.00 uur voor een dag vullend bezoek aan de fascinerende Colchester Zoo (95 km). Vervolgens diner in of nabij Colchester en aansluitend naar Harwich (35 km) voor inscheping Stena Brittannica. Vertrek om 23.00 uur naar Hoek van Holland. Overnachting aan boord.

Maandag 5 september 2022 ontbijtbuffet aan boord, aankomst Hoek van Holland om 08.30 uur, rond 09.00 uur vertrek naar Transferium Capelsebrug.

Aanmelden voor deze reis

Het verschuldigde bedrag dient u over te maken naar ING-rekening NL22 INGB 0002 0710 59 t.n.v. Vereniging Vrienden van Blijdorp onder vermelding van ‘Cambridge’, uw 06 telefoonnummer en e-mailadres.
Vermeld 1-P voor een 1-persoonskamer of ‘Ind’ als u op indeling wilt reizen. Het reisteam bekijkt dan of een kamerdeling mogelijk is. De inschrijving sluit op 19 juli 2022.
Enkele weken voor vertrek ontvangt u informatie met de details van de diners en de dan in Engeland geldende coronaregels.
Deze reis gaat door met minimaal 35 deelnemers, het maximum aantal deelnemers is 50.

Het is niet mogelijk het betaalde bedrag te restitueren voor afmeldingen die na 19 juli 2022 worden ontvangen. Eventuele restituties vinden plaats onder inhouding van € 5 administratiekosten. Als de reis is volgeboekt, wordt wel het gehele bedrag teruggestort. Ditzelfde geldt als door overheidsmaatregelen de reis geen doorgang kan vinden.

Grensdocument

Voor deze reis dient u te beschikken over een geldig paspoort!
Een ID- kaart wordt niet meer geaccepteerd als reisdocument voor Engeland.

Vriendenreisnieuwsbrief

Wilt u ook de de Vriendenreisnieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan voor de speciale Vriendenreisnieuwsbrieven via deze link.