Zomeractie: uitbreiding rode panda’s en Indische neushoorns

Volgende maand opent Diergaarde Blijdorp een groot en iconisch project: het nieuwe Himalayagebied met als hoogtepunt de compleet gerestaureerde Bergdierenrots. In dit gebied gaan de kleine panda’s en kuifherten samenleven. Om de ervaring voor de bezoekers compleet te maken helpen wij als Vrienden om het laatste stukje van dit vernieuwde gebied optimaal in te richten. Daarnaast dragen we ook bij aan een uitbreiding van het perk van de Indische neushoorns. Zo creëert Blijdorp met onze steun een totale Himalaya/Oost-Azië ervaring voor de bezoekers.

Wij hopen op uw (extra) steun!

Hoe kunt u (extra) doneren?
• Via onze website kunt u direct via iDEAL doneren.

• Met een ‘Tikkie’, scan of klik op de volgende QR-code:

• Direct een bedrag storten op onze IBAN: NL39INGB0001357803 t.n.v. Vereniging Vrienden van Blijdorp, vermeld bij uw betaling a.u.b.: EB2022019999

Wat gaan we doen?
Het totale pandaverblijf wordt straks meer dan verdubbeld qua oppervlakte, omdat ook het huidige pandaverblijf erbij wordt betrokken. Door de Nepalese inrichting en aantrekkelijke natuurbehoudseducatie krijgen bezoekers een inkijkje in het leefgebied van de kleine panda en de cultuur van de mensen die het leefgebied met de kleine panda delen. Daarnaast kijkt men rondom dat nieuwe pandaverblijf op een nu nog kaal stukje Blijdorp. Dit gebied, waar eens de witlipherten zaten, is al jaren aan het zicht onttrokken. Maar straks dus niet meer. En van die mogelijkheid maken we gebruik om het onderkomen van de Indische neushoorns, met natuurlijk publieksfavoriet Namaste, groter te maken. Leuk voor mens en dier. De neushoorns kunnen een stuk verder doorlopen tot nabij de Bergdierenrots en de bezoekers kunnen ook op die plek de prachtige dieren bewonderen.

Voor de uitbreiding van het pandaverblijf en het perk voor de Indische neushoorns is € 175.000,- nodig. Helpt u ons mee dit mogelijk te maken? Op deze manier kan onze vereniging bijdragen aan een bijzonder stuk Blijdorp én komt ook natuurbehoud weer sterk naar voren. Want zowel de panda’s als de neushoorns zijn iconische soorten die onze aandacht nodig hebben én in de Diergaarde straks nog uitgebreider krijgen. Letterlijk en figuurlijk.

Via onze vereniging kunt u bijdragen aan de Diergaarde en aan natuurbehoud! Word lid of doneer!

10 juni 2022