2 december 2017: Winterexcursie naar Aquazoo Duesseldorf

VOLGEBOEKT!

Eins, Zwei, Drei….Jetzt geht’s wirklich los!
Winterexcursie naar Aquazoo/Löbbecke Museum en kerstmarkt in Düsseldorf

Op zaterdag 2 december 2017 organiseert de Vereniging Vrienden van Blijdorp voor de derde keer een winterexcursie. Voor de derde keer is ook de nieuwe Aquazoo in Düsseldorf gepland.
We gaan nu echt naar de Aquazoo in Düsseldorf.

De Zoo is voor een bedrag van ongeveer 20 miljoen opgeknapt. Op 22 september opent de Aquazoo na een verbouwing van bijna 4 jaar weer de deuren.

Het Löbbecke-Museum bestaat al sinds 1904, maar heeft pas sinds 1947 een aquarium. In 1987 is het museum, inclusief aquarium, verhuisd naar een geheel nieuw gebouw. Dit gebouw is nu dus gerenoveerd, uitgebreid en is verdeeld in 25 themawerelden. Het bevat o.a. een tropenhal, 80 aquaria, 60 terraria en insectenverblijven met daarin ruim 400 verschillende diersoorten, zoals zwatvoetpinguïns, Australische zoetwaterkrokodillen en vele soorten zout- en zoetwatervissen.

Na dit bezoek stappen we weer in de bus die ons even verderop naar de kerstmarkt brengt.
De kerstmarkt van Düsseldorf is erg afwisselend. Het sfeervolle oude stadscentrum wordt elk jaar omgetoverd in de leukste kerstmarkt van het land. Op zes verschillende pleinen staan allerlei kraampjes met leuke kerstspulletjes, heerlijke glühwein en lekkere hapjes. De pleinen staan met elkaar in verbinding. De reusachtige kastanjebomen zijn tijdens de kerstmarkt met prachtige lichtjes versierd.

De volgende punten zijn voor u van belang:

Het maximale aantal deelnemers is 60 (één 60-persoons bus). Er is een minimum aantal van 40.
Vertrek: om 8.00 uur vanaf het metrostation Capelsebrug. U kunt hier gratis parkeren. Er is geen koffiestop onderweg.

Punt van aandacht: er is geen horeca in de Aquazoo, maar wel in het ‘Nordpark’ voor de ingang.

Aankomst in Düsseldorf ca 10.30 uur, vertrek naar de kerstmarkt 13.30 uur, vertrek uit Düsseldorf 17.00 uur. Geplande aankomsttijd Capelsebrug 22.30 uur.

De kosten voor leden bedragen € 57,50 niet leden betalen € 60.

In de reissom zijn inbegrepen:

• De busreis van Capelsebrug naar Düsseldorf v.v.
• Toegang tot de Aquazoo
• Fooi voor de chauffeur
• Een dinerbuffet inclusief één drankje bij Restaurant Maasduinen in Maasduinen. Eet u vegetarisch? Graag bij uw betaling doorgeven.

Aanmelden voor deze reis

Maak voor 17 november 2017 het verschuldigde bedrag over op ING-rekening NL22INGB0002071059 t.n.v. Vereniging Vrienden van Blijdorp te Naaldwijk onder vermelding van ‘Düsseldorf’, uw 06-telefoonnummer en e-mailadres. In verband met een aanscherping van grensoverschrijdend vervoer dienen alle deelnemers bekend te zijn. Wilt u de naam van de eventuele tweede medereiziger/ster bij boeking opgeven? Reist u met meer dan twee personen? Graag een mail naar reizen@vriendenvanblijdorp.nl met de namen van alle deelnemers.

Eventuele restituties vinden plaats onder inhouding van € 2,50 administratiekosten. Geen restitutie volgt van afmeldingen die na 17 november 2017 worden ontvangen. U ontvangt geen verdere bescheiden of mededelingen, tenzij de bus vol is. Hiervan krijgt u dan zo snel mogelijk bericht. Het volledige bedrag wordt dan wel teruggestort.

Kijk ook op de website van de Aquazoo