Wij komen in actie om Diergaarde Blijdorp financieel te steunen, juist nu!

Als vereniging Vrienden van Blijdorp komen wij in actie en zamelen wij de komende tijd 75.000 euro in om Diergaarde Blijdorp te steunen. U kunt via onze website een donatie doen of lid worden. Het geld is nodig om de Diergaarde financieel te helpen en zodoende te zorgen dat een aantal belangrijke projecten door kunnen gaan. Doordat Blijdorp maandenlang vanwege het coronavirus de deuren gesloten heeft moeten houden, heeft de Diergaarde het financieel lastiger.

Met het geld kan het buitenverblijf van de zwarte neushoorns worden opgeknapt met oog voor meer dierwelzijn. Dat is ook nodig omdat eind oktober/begin november een kalf bij de ernstig bedreigde diersoort wordt verwacht. Ook kan het visayawrattenzwijnenperk worden vernieuwd. Deze eveneens bedreigde dieren krijgen een ruimer en diervriendelijker verblijf. Daarnaast kan met het geld bij het Natuurbehoudscentrum een zoetwatervissenbassin worden gebouwd voor bijzondere cichliden uit Madagaskar.


Ook wordt bijgedragen aan natuurbehoudsprojecten van Blijdorp om daar de continuïteit van te waarborgen. Net als Diergaarde Blijdorp heeft de vereniging Vrienden van Blijdorp natuurbehoud hoog in het vaandel staan. Het is niet voor niets een speerpunt van het Masterplan 2030 ‘Natuurlijk in Blijdorp’. Jaarlijks draagt Blijdorp voor minimaal een ton bij aan diverse natuurbehoudsprojecten in de wereld. Zo draagt de Diergaarde bij aan het voortbestaan van de wilde soortgenoten van de dieren die in Diergaarde Blijdorp leven. Het is van essentieel belang dat Blijdorp de continuïteit aan de projecten die worden ondersteund kan garanderen. Bijvoorbeeld voor de beschermingsprojecten van de okapi’s, kleine panda’s en de gieren. Diergaarde Blijdorp is een ideële stichting zonder winstoogmerk.

Al deze zaken kunnen niet wachten en gaan door als er genoeg geld wordt opgehaald. Daarom komen de Vrienden nu in actie. Vrienden maken het verschil, juist nu!

Meer informatie over deze actie vindt u op de pagina ‘Geschenken‘.

Via onze vereniging kunt ook u de Diergaarde ondersteunen! Word lid of doneer!

4 juni 2020