24 -27 mei 2018: Weekendexcursie Duitsland

Noord-Duitsland

“Blütentraüme werden wahr”
Rododendronpracht op de Lüneburger Heide

Met deze 4-daagse reis komt het reisteam ook tegemoet aan de deelnemers die niet met de grote jubileumreis mee (kunnen) gaan. Met zelfs 4 dierentuinen is dit een lange weekendreis die niet onderdoet voor een echte meerdaagse reis. Wij hebben onze standplaats in Bremen. Ons Innside Hotel Bremen**** ligt aan de rivier de Weser, naast het winkelcentrum ‘Waterfront’ met een goede tramverbinding naar het oude centrum van Bremen. Dit is de perfecte uitvalsbasis voor de excursies naar Tierpark & Tropenaquarium Hagenbeck in Hamburg en Weltvogelpark Walsrode op de Lüneburgerheide. We gaan op een mooi moment. Tierpark Hagenbeck en met name Weltvogelpark Walsrode hebben eind mei een uitbundige kleurenpracht van bloeiende rododendrons.

Door de geringe reistijd, één goed hotel zonder verplaatsingen en geen hoogteverschil in dierentuinen, is dit een comfortabele reis die geschikt is voor alle Vrienden.

AquaZoo Friesland
Net als Tierpark Nordhorn een perfecte doorgangsbestemming. Na de overname door Libéma ontwikkelt deze kleine tuin zich tot een volwaardige dierentuin met ‘water’ als verbindend element.

Tierpark & Tropenaquarium Hagenbeck
De ‘hoofdtuin’ van deze reis! Deze grote en zeer complete stadstuin was bij de opening in 1907 revolutionair. Alle dierentuinen hebben dit concept van ‘Freianlagen’ overgenomen. Een prachtig aangelegd parklandschap met ook recent een aantal grote en gewaagde projecten. ‘Eismeer’ en ’Tropen-Aquarium’ beslaan 3 niveaus en zijn elk 8000 m2 groot. Weergaloos! Kleiner, maar nog origineler is de orang-oetan stulp. Een Europese top tuin.

Weltvogelpark Walsrode
Met ruim 4000 vogels in 650 soorten is dit het grootste vogelpark van de wereld. Alleen het Yurong Bird Park in Singapore (jubileumreis!) claimt een nog groter aantal vogels. Welgelegen in een park/boslandschap op de Lüneburger Heide met in mei/juni een overweldigende rododendron/azalea bloemenzee (5000 stuks). De presentatie is vrij klassiek in volières. Daartegenover staat de ‘Tropenwaldhalle’: een juweel van nagebootst regenwoud zonder terug te vallen op decorbeton. Een enorm contrast met het Tropen-Aquarium in Hamburg.

Zoo am Meer Bremerhaven
Aan de monding van de Weser is midden in de zeehaven, bij een vuurtoren, in 2004 een zeer kleine maar ook spectaculaire dierentuin ontstaan. Grote dieren als ijsberen, zeeleeuwen, zeehonden en pinguïns hebben hier een eersteklas huisvesting met boven- en onderwaterpanorama’s. Los van de mooie verblijven is ook de achtergrond van haven en zee in harmonie met deze tuin.

Het reisprogramma ziet er als volgt uit:

 • Donderdag 24 mei vertrek om 8.00 uur vanaf het metrostation Capelsebrug. We rijden met mogelijk nog één stop naar de Aqua Zoo in Leeuwarden. Aankomst in de loop van de ochtend. Bezoek aan de Aqua Zoo en om 30 uur vertrek naar ons hotel in Bremen. Gezamenlijk diner en overnachting in Innside Hotel Bremen. Afstand 219 km + 243 km.
 • Vrijdag 25 mei vertrek om 00 uur naar Hamburg. Aankomst in de loop van de ochtend. Bezoek aan Tierpark & Tropenaquarium Hagenbeck. Om 18.00 uur vertrek naar ons hotel in Bremen. Diner op eigen gelegenheid in Bremen (of Hamburg → met de trein terug). Afstand 2 x 126 km.
 • Zaterdag 26 mei vertrek om 00 uur naar Weltvogelpark Walsrode. Aankomst rond 10.00 uur. Tot 17.00 uur vrij te besteden en weer vertrek naar ons hotel in Bremen. Diner op eigen gelegenheid in Bremen (of een uitgebreide warme maaltijd in het Weltvogelpark). Afstand 2 x 73 km.
 • Zondag 27 mei vertrek om 00 uur (met bagage) naar Bremerhaven (60 km) voor een bezoek aan Zoo am Meer. Om 13.30 uur vertrek richting Hoenderloo (NL) voor een gezamenlijk diner in bowling restaurant de Ruggestee (335 km). Aansluitend terug naar de Capelsebrug (120 km) met als aankomsttijd rond 22.00 uur.

Kosten € 350 gebaseerd op een arrangement in een 2-persoonskamer. Niet-leden betalen 360. Voor een 1-persoonskamer geldt een toeslag van € 75. U betaalt dan € 425.
In de reissom zijn inbegrepen:

 • de busreis Capelsebrug – Bremen v.v.;
 • alle bustransfers genoemd in het programma;
 • alle parkeer- en tolgelden;
 • entrees voor alle genoemde dierentuinen;
 • drie hotelovernachtingen Innside Hotel Bremen op basis van LO;
 • een gezamenlijk diner op donderdag 24 mei in Innside Hotel Bremen;
 • op zondagavond in de Ruggestee in Hoenderloo een gezamenlijk diner;
 • fooi voor de chauffeur.

Aanmelden voor deze reis

Het verschuldigde bedrag dient u over te maken naar ING-rekening NL22INGB0002071059 t.n.v. Vereniging Vrienden van Blijdorp onder vermelding van ‘Bremen’, uw 06-telefoonnummer en e-mailadres. Vermeld 1-P voor een 1-persoonskamer of ‘Ind’ als u op indeling wilt reizen. Het reisteam bekijkt dan of een kamerdeling mogelijk is. De inschrijving sluit op 11 april 2018. Enkele weken voor vertrek ontvangt u een mail/brief met het volledige programma en de hotelgegevens.

Het is niet mogelijk het betaalde bedrag te restitueren voor afmeldingen die na 11 april 2018 worden ontvangen. Eventuele restituties vinden plaats onder inhouding van € 5 administratiekosten. Als de reis is volgeboekt, wordt wel het gehele bedrag teruggestort.

Wat is verder van belang

Voor deze reis dient u te beschikken over een geldig paspoort of een geldige Europese ID- kaart. Het minimumaantal deelnemers is 30. Er is een maximumaantal van 50 deelnemers.  Voor meer informatie over deze reis kunt u zich wenden tot Peter Biesta.