Vrienden van Blijdorp helpen olifanten met flitsactie aan nieuwe vloer

Persbericht, 26 juni 2017

De olifanten in Diergaarde Blijdorp hebben een nieuwe vloer nodig. De huidige bodem moet vervangen worden door een zandvloer. De vereniging Vrienden van Blijdorp wil de nieuwe zandvloer snel mogelijk maken en start een flitsactie om de benodigde 150.000 euro op te halen. Wie nu lid wordt of als lid een extra bijdrage stort draagt direct bij aan de aanpassingen voor de dikhuiden.

Waarom is dit nodig?

De olifanten leven in het door onze vereniging geschonken Taman Indah waar nu dus de zandvloer komt. Als zij slapen, zo’n 3 à 4 uur per nacht, vormt de zandgrond zich naar hun lichaam. Dat ligt dus lekker! Zand is bovendien goed voor de spieren en voeten en er kunnen allerlei lekkernijen in worden verstopt waar zij goed naar kunnen speuren. De verbouwing moet in de zomer gebeuren, omdat de olifanten in verband met het warmere weer dan de hele verbouwingsperiode buiten kunnen blijven. Het binnenverblijf is vanaf nu dan ook tijdelijk gesloten. De nieuwe vloer is lastig aan te leggen: leidingen moeten worden omgelegd, delen worden uitgegraven, vloerverwarming anders worden aangelegd, enzovoorts. Dat is dus prijzig en niet zomaar gedaan.

Als het project met uw hulp in de zomermaanden begint, kan de vloer er binnen twee maanden liggen en hebben de olifanten dankzij u een heerlijke nieuwe vloer waar zij zichtbaar van zullen genieten!

Bijzondere band

De vereniging Vrienden van Blijdorp heeft een bijzondere band met de olifanten in de Diergaarde. In 1975 zorgden zij voor de komst van olifant Irma naar Rotterdam. In die tijd werden nog dieren in plaats van verblijven aan Diergaarde Blijdorp geschonken.

In 1994 schonk de vereniging voor één miljoen gulden Taman Indah aan Diergaarde Blijdorp, de tropenhal waar onder andere de olifanten leven.
Bij het 50-jarig jubileum van de Vrienden werd olifant Irma erelid van de vereniging om de bijzondere band nog maar eens te onderstrepen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie