Vrienden steunen Red Panda Network

Op zondag 3 juli 2022 hield Ang Phuri Sherpa, directeur van het Red Panda Network (RPN), voor een volle zaal met leden, een speciale Vriendenlezing over het werk van het RPN en de connectie met Diergaarde Blijdorp. Marcel Kreuger, voorzitter van onze vereniging, maakte van het moment gebruik om de heer Sherpa een cheque te overhandigen van € 2.000,- als waardering van onze vereniging voor het goede werk dat de RPN doet in Nepal.

Als Vrienden hebben we een speciale band met de rode panda. In 2016 schonken wij het pandaverblijf. Tegelijk gaven we € 1.500,- aan het RPN. Met onze huidige zomeractie maken wij het mogelijk om het verblijf van de Indische neushoorns uit te breiden richting het ‘oude’ pandaverblijf en het nieuwe Himalayagebied.

De Diergaarde opent op zaterdag 9 juli het nieuwe Himalayagebied met als hoogtepunt de compleet gerestaureerde Bergdierenrots. In dit gebied gaan de rode panda’s en kuifherten samenleven. Het Himalayagebied is sfeervol ingericht met voor het gebied typerende beplanting, bestrating en gebouwen. Naast de Bergdierenrots vindt u straks ook een Forest Guardian-hut waar u van alles leert over de inspanningen van Blijdorp op het gebied van onderzoek en natuurbehoud.

Diergaarde Blijdorp werkt samen met het Red Panda Network (RPN) in Nepal om de kleine panda in zijn leefgebied te beschermen en te onderzoeken. Daarbij werkt RPN nauw samen met de plaatselijke bevolking. Zij stellen alleen beheerders aan uit de lokale bevolking en overleggen met hen over het ontwikkelen van ecotoerisme en duurzame manieren van landgebruik.

In Vriendennieuws 2022-3 kunt u eind augustus/begin september een interview lezen met de heer Sherpa.

Via onze vereniging kunt u bijdragen aan de Diergaarde en aan natuurbehoud! Word lid of doneer!

4 juli 2022