14 april 2018: Voorjaarsreis naar Zoo Keulen VOL. U KUNT NIET MEER BOEKEN

De topper onder de Duitse dagtochten. ‘Zoo Köln’ op zaterdag 14 april 2018

Zoo Köln

Als u aan Keulen denkt, dan denkt u aan de kathedraal en natuurlijk aan Zoo Köln. Van de Duitse dagtochten is dit één van de populairste. Terecht! Geen enkele andere Duitse tuin net over de grens biedt zoveel als Zoo Köln. Een uitgebalanceerde tuin met monumentale bouwwerken van het in 1864 geopende ‘Antilopenhaus’ tot en met het ‘Hippodom’ uit 2010. Daarbij is de collectie enorm. Aan ons de haast onmogelijk taak om in de beschikbare tijd de gehele tuin te bekijken. Hieronder een aantal toppers:

 

  • ‘Hippodom’: de nieuwste tropenhal van Keulen. Een Afrikaans rivierlandschap met een glazen corridor met onder- en bovenwaterpanorama met rechts nijlpaarden en links nijlkrokodillen;
  • ‘Elefantenpark Köln’: een voor een stadstuin alles overtreffend Aziatisch olifantenverblijf met drie grote buitenperken en een binnenhal in de maat XXL met een groep van 16 olifanten waaronder een hele kleuterklas van kleine fantjes;
  • ‘Regenwaldhaus’: een Zuidoost-Aziatische tropenhal op twee niveaus met o.a. een boomkangaroe;
  • ‘Urwaldhaus’ Een sfeervolle kas voor gorilla’s, bonobo’s en orang-oetans.

 

Naast de bovenstaande tropenhuizen zijn vijf andere huizen open voor publiek. Ook op een wat druilerige dag is genoeg binnen te zien. Een dagtocht geschikt voor alle Vrienden.

 

Vertrek: 8.00 uur vanaf het metrostation Capelsebrug op de grens van Rotterdam en Capelle a/d IJssel. U kunt hier ook gratis parkeren. Vergeet niet uw paspoort of ID kaart mee te nemen. Geplande aankomsttijd in Rotterdam ca. 22.00 uur.

 

Kosten voor leden bedragen: € 70 Niet leden betalen € 72,50.

 

In de reissom zijn inbegrepen:

  • de busreis Rotterdam – Keulen v.v;
  • toegang tot de dierentuin van Keulen;
  • 2x koffie/thee met een vlaaipunt op de heenweg te Niftrik in restaurant Hoogeerd;
  • een 3-gangen diner op de terugweg te Velden in Hostellerie Maasduinen inclusief één drankje. Vegetarisch is mogelijk. Wel graag van tevoren opgeven!
  • fooi voor de chauffeur.

 

Aanmelden voor deze reis

Maak voor 1 april 2018 het verschuldigde bedrag over op ING-rekening NL22INGB0002071059 t.n.v. Vereniging Vrienden van Blijdorp onder vermelding van ‘Köln’, uw 06-telefoonnummer en e-mailadres. In verband met een aanscherping van grensoverschrijdend vervoer dienen alle deelnemers bekend te zijn. Wilt u de naam van de eventuele tweede medereiziger/ster bij boeking opgeven? Reist u met meer dan twee personen? Graag een mail naar reizen@vriendenvanblijdorp.nl met de namen van alle deelnemers. Eventuele restituties vinden plaats onder inhouding van € 2,50 administratiekosten. Geen restitutie volgt van afmeldingen die na 1 april 2018 worden ontvangen. U ontvangt geen verdere bescheiden of mededelingen, tenzij de bus vol is. Hiervan krijgt u dan zo snel mogelijk bericht. Het volledige bedrag wordt in dat geval teruggestort.