Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u het antwoord op veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? U kunt altijd gebruik maken van ons contactformulier.

Corona

Is jullie winkel de VriendenBazaar open?

Op dit moment is de VriendenBazaar – net als geheel Diergaarde Blijdorp – helaas gesloten.

Zodra de Bazaar weer open is gelden daar uiteraard – net als in de rest van Diergaarde Blijdorp – de landelijke regels ter preventie van corona.

Kan ik de vrijkaartjes van de Vrienden gewoon gebruiken?

Gelet op de coronasituatie gaat de toegang tot Diergaarde Blijdorp anders dan normaal. Voor toegang tot Blijdorp is een geldige toegangskaart (bijvoorbeeld de vrijkaartjes van de Vrienden) en een tijdslotreservering noodzakelijk. Het is mogelijk om via de website van Diergaarde Blijdorp een tijdslot reservering te maken. Daarbij kunt u – bij gebruik van de vrijkaartjes van onze vereniging – kiezen voor de optie: ‘TIJDSLOT (IK HEB AL EEN TICKET)’.

De meest actuele informatie is te vinden op de website van Diergaarde Blijdorp.

Doneren

Hoe kan ik een donatie doen?

Een (extra) donatie aan de Vrienden is altijd goed besteed! U kunt gebruik maken van het donatieformulier of u kunt direct een bedrag storten op IBAN: NL39INGB0001357803.

Kan ik ondersteunen via mijn testament?

Het is mogelijk om ook in de toekomst te blijven zorgen voor een nog mooier Diergaarde Blijdorp. Door onze vereniging in uw testament op te nemen via een erfstelling of legaat. Onze vereniging hoeft als algemeen nut beogende instelling (ANBI) geen erfbelasting te betalen. Uw nalatenschap komt dus volledig ten goede aan onze vereniging en daarmee aan Diergaarde Blijdorp.

Lidmaatschap

Hoe moet ik mijn lidmaatschap opzeggen?

Uw opzegging kunt u doorgeven via het contactformulier. Kiest u daarbij voor het onderwerp ‘Opzegging’.

Ik ben verhuisd, hoe kan ik mijn adreswijziging doorgeven?

Uw adreswijziging kunt u doorgeven via het contactformulier. Kiest u daarbij voor het onderwerp ‘Wijzigen persoonlijke gegevens’.

Mag ik de vrijkaartjes aan iemand anders weggeven?

Uw (twee) jaarlijkse vrijkaartjes zijn niet persoonsgebonden, ze mogen dus ook door anderen worden gebruikt om hen enthousiast te maken voor Diergaarde Blijdorp.

Per wanneer kan ik mijn lidmaatschap opzeggen?

Jaarlijks wordt het lidmaatschap per 1 januari verlengd, tenzij het lidmaatschap vóór 1 december van het voorgaande kalenderjaar wordt opgezegd.

De eerstvolgende reguliere mogelijkheid tot opzegging van uw lidmaatschap is per 1 januari 2022.

Waarom loopt het lidmaatschap per kalenderjaar en niet voor 12 maanden na aanmelding?

Het lidmaatschap loopt per kalenderjaar. Voor elk kalenderjaar ontvangt een lid twee vrijkaartjes. Aangezien alleen al deze twee vrijkaartjes bijna de waarde van de minimale contributie bedragen kunnen wij geen lagere contributie vragen voor leden die gedurende het jaar lid worden.

Vanaf 1 oktober gaan wij er in principe vanuit dat een lidmaatschap officieel aanvangt per 1 januari van het nieuwe jaar. U betaalt dan voor de maanden oktober t/m december van het jaar uiteraard nog geen contributie (u krijgt ook geen vrijkaartjes), maar u bent wel welkom bij eventuele activiteiten van onze vereniging in november en december.

Wanneer ontvang ik de jaarlijkse lidmaatschapspapieren (o.a. betaalverzoek, lidmaatschapsbewijs en vrijkaartjes)?

De lidmaatschapspapieren (o.a. betaalverzoek, lidmaatschapsbewijs en vrijkaartjes) worden elkaar jaar als bijlage van ons magazine Vriendiennieuws nummer 4 verzonden.  Dit nummer wordt aan het einde van het jaar (eind november/begin december) aan alle leden verstuurd.

Wat kost een lidmaatschap?

Onze vereniging werkt met een minimale contributie. Dat betekent dat u jaarlijkse minimaal dat bedrag aan contributie moet betalen, maar dat hogere bedragen – als het in uw vermogen ligt – zeer welkom zijn. De minimale contributie wordt vastgesteld door de algemene ledenvergadering.

Voor 2021 bedraagt de minimale contributie € 49,-.

Vrijwilligerswerk

Ik wil graag vrijwilliger bij jullie worden, hebben jullie meer informatie?

Wilt u vrijwilliger worden in ons promotieteam? U helpt dan onder andere mee aan de verkoop van allerlei artikelen en maakt de bezoekers van de winkel enthousiast over de Diergaarde én onze vereniging. Klik hier voor de pagina over vrijwilligerswerk in het promotieteam.

Werkt jullie vereniging alleen maar met vrijwilligers?

Ja, alle werkzaamheden voor de vereniging (bestuur, redactie, reisteam en promotieteam) worden op vrijwillige basis verricht. Als vereniging kennen wij dan ook geen beloningsbeleid.

Winkels

Hoeveel winkels hebben jullie in Diergaarde Blijdorp?

Onze vereniging heeft één winkel in Diergaarde Blijdorp, een grote inloopwinkel bij het spoor, de VriendenBazaar.

Wat is de openingstijd van jullie winkel de VriendenBazaar?

De openingstijden van onze VriendenBazaar zijn ‘s-zomers van 10.00 – 18.00 uur en tijdens de wintertijd van 11.00 – 17.00 uur. Mocht het bezoek aan de Diergaarde echter tegenvallen, dan sluiten we soms eerder.