2016: Vernieuwen koedoestal (€100.000,-)

Op 23 april 2016 openden de Vrienden de vernieuwde koedoestal, waarin ook de penseelzwijnen een plek hebben. Daarvoor heeft de oude stal een metamorfose ondergaan. Als bezoeker loopt u voortaan dwars door de stal!

Verbouwing koedoestal
Aan beide kanten van de stal is een doorgang met een draaideur, die in feite altijd open staat. Als de deuren dicht zijn, dan is het aanzicht van de stal hersteld.

Behalve de doorgang is ook de binnenkant van de stal uiteraard aangepakt. Aan de ene kant van de doorgang bevindt zich het binnenverblijf voor de penseelzwijnen en aan de andere kant dat van de koedoes.

De oude zolder is verwijderd en de kap is geïsoleerd. Vroeger werden de zolders gebruikt voor hooi-opslag, een betere isolatie kun je je niet voorstellen. Dat doet Blijdorp al heel lang niet meer, dus was de isolatie erg nodig.