Tot onze grote spijt hebben wij vanwege de situatie rondom het coronavirus deze actie moeten stopzetten. Het is voor Diergaarde Blijdorp niet mogelijk dit project op dit moment (verder) te realiseren. Gelukkig hebben wij een deel al wel mogelijk gemaakt: het Natuurbehoudscentrum en het maki-doorloopverblijf

Vrienden vernieuwen het Oceanium. Bouw mee!

De Vereniging Vrienden van Blijdorp helpt Diergaarde Blijdorp met het vernieuwen van het Oceanium en daar is veel geld voor nodig. De vernieuwingen zijn zonder uw steun niet mogelijk! Word daarom lid of doe een donatie en bouw mee aan het Oceanium.

Wat gaan we doen?
Het geld komt ten gunste aan drie onderdelen van het Oceanium: een natuurbehoudscentrum met diverse dieren zoals de ernstig bedreigde Antilliaanse leguaan en de Egyptische landschildpad, een doorloopverblijf voor ringstaartmaki’s en high-tech verblijven voor onder meer komodovaranen (de grootste hagedissensoort ter wereld die ruim drie meter lang kan worden) en galapagosreuzenschildpadden. U kunt op deze manier in de toekomst in de dierentuin ‘eilandhoppen’ langs diverse bedreigde diersoorten, waarvoor Blijdorp zich inzet. Maak kennis met de dieren in nieuwe verblijven én leer meer over het voortbestaan van de diersoorten en de bedreigingen op de eilanden, waar zij in de natuur op leven. Alle soorten staan op de rode lijst van bedreigde diersoorten, voornamelijk door toedoen van de mens.

Met uw hulp bouwen we in fases
Deel één van de vernieuwing die Blijdorp in het Oceanium met onze steun heeft uitgevoerd is het makiverblijf. Het makiverblijf is gesponsord door onze vereniging, middels een legaat van oud-Vriend Eric Hille. In december 2018 werd het nieuwe doorloopverblijf voor de ringstaartmaki’s geopend.

In februari 2019 werd het Natuurbehoudscentrum geopend in het Oceanium.

De laatste fase wordt een gebied met komodovaranen, galapagosreuzenschildpadden en andere bijzondere dieren zoals panterkameleons.

Bouwt u mee? Word daarom lid of doe een donatie!