Planning 2022/2023: Nieuwe volières voor hyacinthara’s en rode ibissen

Als Vereniging Vrienden van Blijdorp hebben we geld ingezameld om nieuwe volières voor hyacinthara’s en ibissen mogelijk te maken. In de coronacrisis hielpen (en helpen) wij de Diergaarde waar wij konden om noodzakelijke projecten tóch door te laten gaan. Daar was deze actie een onderdeel van. Beide vogelsoorten hebben momenteel hun eigen verblijf dat inmiddels erg oud en kwetsbaar is en dus vervangen moet worden. Wij zorgen voor noodzakelijke verbeteringen. Dat doen wij door gelijk een prachtig en geheel nieuwe huisvesting te realiseren. Wij hopen deze verblijven in 2022/2023 te openen.

Met uw hulp hebben wij 500.000 euro ingezameld. U kunt uiteraard blijven bijdragen aan projecten door lid te worden van de vereniging of een donatie te doen. Dank voor uw steun!

Zowel de ara’s als de ibissen krijgen net als nu een eigen verblijf. De ibissen blijven gehuisvest langs de wandelroute richting Oceanium, de ara’s verhuizen dichter naar Amazonica toe. Beide vogelsoorten komen oorspronkelijk voor in Zuid-Amerika. De ibissen vallen op door hun prachtige rode kleur. Zij leven in grote kolonies. De ara’s zijn opvallend blauw en laten hun aanwezigheid luidruchtig merken.

Een filmpje van mei 2021 waarin Diergaarde Blijdorp ons meer verteld over dit project: