2021: Flamingovolière (€ 180.000,-)

Op 21 mei 2021 is de flamingovolière officieel geopend. Helaas konden de leden daar niet bij aanwezig zijn. De coronamaatregelen stonden een officiële ‘Vriendenopening’ nog in de weg. Voorzitter Marcel Kreuger en John Massaar, directeur van het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., namen de honneurs waar door als echte dierenverzorgers de vogels eten te geven. Net als de Vrienden leverde het Fonds ook een grote financiële bijdrage.

Het verblijf is prachtig geworden! Het is voorzien van een grofmazig, transparant net en landschappelijk ingericht. Er is een waterpartij, een broedpoel en een grasgebied. Het water loopt geleidelijk over naar een dieper gedeelte. Voor het eerst ziet u de flamingo’s nu ook echt zwemmen! De volière is omzoomd met fraaie groene borders en grote linden-, beuken- en berkenbomen. Bezoekers kunnen (binnenkort) door de volière wandelen.

De ronde lijnen van het oorspronkelijke tuinontwerp van Sybold Van Ravesteyn keren terug in de vormen van de volière. Hier is veel aandacht aan besteed, omdat dit deel van de dierentuin een rijksmonument is. De flamingovolière ligt op een markante plek nabij de Rivièrahal, Winkel van Sinkel, monumentale entree en het gerestaureerde geladaverblijf.

Filmpje van de opening van de flamingovolière: