2012: Vernieuwen Aziëhuis (€ 100.000,-)

Op zaterdag 12 mei 2012 openden een paar honderd Vrienden de ‘binnenbocht’ van het vernieuwde Aziëhuis. Met het wegtrekken van een gordijn werd het verblijf van de Indische cobra onthuld. Later in 2012 werd de buitenbocht, met de nieuwe verblijven voor onder meer de komodovaranen, geopend.

Diergaarde Blijdorp gaat – ook in financiële krappe tijden – onvermoeibaar door met het realiseren van vernieuwingen in het belang van de dieren én de bezoekers! In 2011 en 2012 werd het toen twintig jaar oude Azië-continent in Diergaarde Blijdorp helemaal opgeknapt.

In het Aziëhuis zijn een aantal verblijven voor reptielen, vissen en andere dieren én planten gerealiseerd, zodat er altijd wat te zien is. Vanzelfsprekend gaat het om ‘state-of-the-art’ verblijven, die perfect zijn voor de dieren, de bezoekers, de verzorgers èn het milieu; dus goed geïsoleerd!

Blijdorp zet zich in voor het voortbestaan van diersoorten in het wild. Waar mogelijk helpen de Vrienden ook op dit terrein. Eén van de bewoners van het Aziëhuis is de ernstig bedreigde Vietnamese waterschildpad. Ter gelegenheid van het vernieuwde Aziëhuis is ook geld beschikbaar gesteld voor de redding van deze schildpad vanuit Blijdorp.