Arie Bos neemt na 42 jaar afscheid als bestuurslid Vrienden van Blijdorp

Arie Bos neemt na 42 (!) jaar vrijwilligerswerk op zaterdag 22 april 2017 afscheid als bestuurslid van de Vereniging Vrienden van Blijdorp (opgericht in januari 1963). Tijdens de Algemene Ledenvergadering die dag stopt hij als penningmeester. Perfect dus voor een bijzonder interview met een bijzondere man. Zo lang vrijwilligerswerk doen komt niet vaak voor.

In al die jaren heeft Arie zowel de vereniging als Diergaarde Blijdorp zelf zien groeien. In de tussentijd is er namelijk veel veranderd in dierentuinland. In vroegere jaren gaven de Vrienden letterlijk dieren aan Blijdorp. In 1975 zorgde Arie met de vereniging bijvoorbeeld voor de komst van olifant Irma, nog altijd bewoonster van Blijdorp. Het is nu echter niet meer van deze tijd om dieren te schenken aan dierentuinen. Al enkele decennia schenkt de vereniging daarom verblijven aan de Diergaarde, om zo te helpen Blijdorp nog mooier te maken. De afgelopen jaren betaalden de leden onder meer de nieuwe verblijven voor ijsberen, tijgers, gorilla’s, okapi’s, gieren en het vlinderparadijs Amazonica.

Ging dat eerst om bedragen van tienduizenden guldens, tegenwoordig gaat het om tonnen en vaak zelfs miljoenen euro’s. Arie heeft er al die tijd voor gezorgd dat de financiën op orde waren, dacht mee met de vereniging, was klusser van de Vriendenwinkels en zit vol verhalen. Nauwkeurig als hij is kan hij die op de dag toe vertellen, want ook de oude agenda’s uit al die jaren zijn keurig door hem bewaard.

Rotterdammer Arie kreeg in 2015 uit handen van burgemeester Aboutaleb al een Koninklijke onderscheiding voor zijn bijzondere verdiensten.