Even voorstellen: Peter Biesta

Peter Biesta, in het dagelijks leven fulltime belastingambtenaar. Daar kunt u maar beter niet mee in aanraking komen… Bij de Vrienden vervul ik als reiscoördinator een heel wat vriendelijker rol.

Na aanvankelijk wat aarzeling om met de vriendenreizen mee te gaan, heb ik me in 1997 als deelnemer opgegeven. De sfeer tijdens de reizen sprak mij gelijk aan. Daarna ging ik elk jaar met bijna alle reizen mee. In het verleden had ik met een vriendengroepje al wat verre reizen uitgezet. Stil aan begon ik in gedachte al dierentuinreizen te plannen. Toen mijn voorganger Tom Slijkoort wilde stoppen heb ik direct gereageerd. Wat een kans! Ik denk dat ik met mijn enthousiasme en wereldwijde kennis van dierentuinen het bestuur overtuigd heb. Vanaf 2005 ben ik uw reiscoördinator.

Aanvankelijk heb ik de zelfde weg ingeslagen als Tom. Later heb ik eigen ideeën toegevoegd. Ook is het aantal reizen uitgebreid. Zo is er in 2006 een zomerexcursie bijgekomen en in 2010 de door mij zo vurig gewenste weekendexcursie. De meerdaagse reizen zijn mijn favoriet. Mijn hele ziel en zaligheid leg ik hier in. Als de reis ‘klaar’ is en gepubliceerd wordt, sta ik er ook vierkant achter.

Werden de reizen vroeger door één persoon gedaan, tegenwoordig bestaat er een reisteam van drie personen. Dat is ook wel nodig. Waren er vroeger drie reizen, tegenwoordig reizen jaarlijks 350 deelnemers in vijf reizen naar gemiddeld acht dierentuinen.

Dit doe ik graag voor de Vrienden en natuurlijk voor Blijdorp. Waar Blijdorp voor staat, sta ik ook voor! Dat zelfde geldt natuurlijk voor de Vrienden. Een fantastische combinatie! Dat maakt onze diergaarde tot één van de, zo niet de, mooiste van Nederland.

Mailcontact: Peter Biesta