5 september 2020 – Dagtocht naar Pairi Daiza (AFGELAST)

(gelijktijdig met de weekendexcursie naar Pairi Daiza)

Tot onze grote spijt hebben wij vanwege de situatie rondom het coronavirus deze excursie moeten annuleren.

Op verzoek van zo velen komt er dan nu een dubbele reis naar Pairi Daiza. Dubbel? Ja, de reis wordt uitgevoerd zowel als dagtocht als weekendexcursie. Dit park is zo groot en spectaculair dat één dag niet volstaat om het hele park goed te zien. De Vrienden hebben dus de keus om met de dagtocht een ruime selectie te maken of een compleet weekend daar te vertoeven.

Pairi Daiza
Geen tuin in Europa is zo spectaculair als Pairi Daiza, geen tuin in Europa heeft de laatste jaren zoveel geïnvesteerd als Pairi Daiza. Honderden miljoenen euro’s zijn en worden uitgegeven om een droomwereld te creëren. Voor onze Vrienden die nog nooit in Pairi Daiza geweest zijn, zal dit een overweldigde ervaring worden. Ook diegenen die enkele jaren geleden Pairi Daiza bezocht hebben, zullen versteld staan hoe het park zich verder ontwikkeld heeft. Al diverse keren is Pairi Daiza verkozen tot de beste zoo van Europa.

In 1994 geopend als vogelpark onder de naam Paradisio in Cambron-Casteau in Belgisch Henegouwen. In 2009 werd de naam veranderd in Pairi Daiza en begon de aanleg van de tuin der werelden. Pairi Daiza betekent in het Perzisch ‘ommuurde tuin’. De tuin is een oud kloostercomplex met vele historische gebouwen. Eén is zelfs al bijna 1000 jaar oud. In het midden ligt een aantal meren met daaromheen acht themawerelden. Het hele historische kloostercomplex is onder de naam Cambron-Abbey het eerste themagebied. De ommuurde tuin is inmiddels niet groot genoeg meer en een aantal themagebieden ligt al buiten de muur. De laatste twee voltooide themagebieden zijn ‘The Last Frontier’ (2019) en ‘Land of the Cold’ (2020). Deze twee gebieden hebben zelfs hotels en lodges in het themagebied! Kijk zeker op de website https://www.pairidaiza.eu.

Vorig jaar is de toen geplande weekendexcursie helaas niet doorgegaan. Pairi Daiza heeft nu de Vrienden een prachtig voorstel gedaan. Zowel voor de dagtochtgasten als voor de weekendgasten wordt een gezamenlijke (binnen)barbecue georganiseerd! Er is één voorwaarde. Wel dienen totaal (dagtocht en weekend) minimaal 100 deelnemers mee te gaan!

Pairi Daiza is groot (ruim 70 ha.) en zeker niet vlak, maar de hoogteverschillen zijn te overzien. Wel hebben de themapaden nogal eens ongelijk plaveisel maar het is zeker geen klimtuin. Bovendien rijdt er in en om het complex een heuse stoomtrein. Dus ook iets minder goed ter been, geen echt probleem.

Stelt u zich eens voor, in dit toch zo moeilijke jaar een echt Vriendenfeestje – op afstand – in het paradijs genaamd Pairi Daiza! Wat is er mooier dan dat? Voor de prijs hoeft u het niet te laten!

De volgende punten zijn voor u van belang
Ook dit is een bijzondere tocht in een bijzonder jaar. De weekendexcursie wordt zoals gebruikelijk uitgevoerd door Contiki en in principe met onze vaste chauffeur Eelco. Voor de dagtocht rijden onze wel bekende Leo Ringelberg bussen. Bij de ingang komen we weer bij elkaar. Pairi Daiza is in vergelijking met Duitse tuinen verrassend dichtbij. Er wordt onderweg dan ook geen koffiestop gemaakt en bij de dagtocht ook geen dinerstop gemaakt.

Het kan weer
Vanaf 1 juli is toeristisch vervoer per touringcar weer toegestaan. Wel dient elke deelnemer vrij te zijn van corona gerelateerde klachten en in de bus een mondkapje op te zetten. Ook in Pairi Daiza dient u op bepaalde plaatsen een mondkapje op te zetten. Dat zijn met name de overdekte ruimtes (gebouwen) en de doorloopverblijven met vrijlopende/vliegende dieren. België valt – net als Nederland en de meeste andere Europese landen – in de categorie geel (veiligheidsrisico’s) Wij conformeren ons aan de Nederlandse en Belgische regelgeving, maar iedereen reist op eigen risico. In principe kan door het gebruik van een mondkapje weer met volledige stoelbezetting gereden worden. Reist u alleen en wilt u niet iemand naast u hebben zitten, dan kunt u voor een meerprijs van € 25 twee stoelen reserveren.

Onderstaande informatie geldt voor de dagtocht, wilt u mee met de weekendexcursie? Kijkt u dan op de pagina met informatie over de weekendexcursie.

Vertrek: 08.30 uur vanaf het metrostation Capelsebrug in Capelle a/d IJssel. U kunt hier gratis parkeren. Er is geen koffiestop onderweg. Vergeet niet om uw paspoort of ID-kaart mee te nemen.

Aankomsttijd in Pairi Daiza ca. 11.15 uur. Vertrek uit Pairi Daiza 19.00 uur. Geplande aankomsttijd in Rotterdam ca. 21.30 uur.

In de reissom zijn inbegrepen:

  • de busreis Capelle aan den IJssel – Pairi Daiza Domain de Cambron in België v.v.;
  • twee mondkapjes per persoon;
  • toegang tot Pairi Daiza;
  • fooi voor de chauffeur;
  • een uitgebreid barbecue diner van twee uur om 17.00 uur in Pairi Daiza inclusief consumpties.

Het minimum aantal deelnemers is 65.

Prijs: € 75 voor leden en € 77,50 voor niet leden. Meerprijs dubbele stoel voor alleengebruik € 25.

Aanmelden voor de dagtocht
Tot onze grote spijt hebben wij vanwege de situatie rondom het coronavirus deze excursie moeten annuleren.