20 oktober 2018 – Vriendendag

Een dag in het teken van de vereniging Vrienden van Blijdorp.

Onze vereniging organiseert in samenwerking met Diergaarde Blijdorp op zaterdag 20 oktober een speciale Vriendendag in de Diergaarde. Een hele dag voor u als lid, maar ook bedoeld om bezoekers kennis te laten maken met de Vrienden. De centrale plek deze dag is de Haaienzaal met een Vriendenplein. Een mooie gelegenheid voor bezoekers om deze zaal, die normaal niet open is, te bekijken. In de Haaienzaal is allerlei informatie over de Vrienden beschikbaar: bijvoorbeeld over de reizen en over de bijdragen aan natuurbehoudsprojecten. Daarnaast is er een zootjesmarkt. Extra speciaal is dat er ook een ‘Vriendencafé’ is. Om 11.00 uur is er een speciale Vriendenopening van het geladaverblijf. Hieraan heeft onze vereniging bijgedragen door het schenken van twee speciale rotsen in het verblijf. Om 15.00 uur toosten wij op het 55-jarig bestaan van onze vereniging. Dit moment komt in plaats van de opening van onze nieuwe (inloop)winkel Vriendenbazaar. Dit project heeft een vertraging opgelopen en wordt daarom later geopend. Daarover houden we u uiteraard op de hoogte.

Vrienden hebben op deze Vriendendag gratis toegang tot de Diergaarde op vertoon van hun lidmaatschapskaart voor het betreffende jaar. Er is één introducé per lid toegestaan.

Het volledige programma:

9:00 – 14:15 HAAIENZAAL
Kijkje in de Haaienzaal en informatie over de Vrienden van Blijdorp. Geniet ook met een hapje en drankje van een uniek kijkje bij het grote haaienaquarium in het Vriendencafé.

9:00 – 14:15 CARAÏBISCH CAFÉ – TIJDELIJKE VRIENDENSHOP
Zoek een leuk Zoovenir uit van de Vrienden van Blijdorp in onze shop.

9:00 – 14:00 DIVERSE LOCATIES – VERKOOP LOOTJES
Koop een lootje voor het goede doel en maak kans op mooie prijzen zoals een meet & greet met de gelada’s en cadeaubonnen in te ruilen in onze winkels. Lootjes zijn verkrijgbaar in de shop, Caraïbisch café en Haaienzaal.

10:30, 11:30 en 12:30 STERRENZAAL
Magda Meijer leest kinderverhalen voor in de Sterrenzaal. Leuk voor jong en oud.

12:00 – 15:00 BIOTOPIA 
Schminken, voor of in Biotopia.

11:00  OPENING GELADAVERBLIJF
Er vindt er een speciale Vriendenopening plaats van het geladaverblijf. De Vrienden hebben 50.000 euro bijgedragen aan dit nieuwe onderkomen.

15:00  HAAIENZAAL – TOOST!
Alle Vrienden zijn welkom in de Haaienzaal voor een toost op het 55-jarig bestaan. Toegankelijk voor leden (met één introducé) én mensen die deze dag lid zijn geworden. Gelijk een mooi moment om met nog meer leden kennis te maken! Dit moment komt in plaats van de opening van de nieuwe Vriendenbazaar. Dit project heeft een vertraging opgelopen en wordt daarom later geopend. Daarover houden we u uiteraard op de hoogte.

Maar er is meer:
Op vertoon van uw lidmaatschapsbewijs (ook als u nog geen lid bent maar dat 20 oktober wel wordt) ontvangt u deze dag 5% korting bij verschillende horecaproducten (m.u.v. de Terraszaal).

Ook worden er Vriendensouvenirs met korting aangeboden.
Pluche ringstaartmaki’s zijn deze dag slechts €3,95 (i.p.v . €5,95!), pluche dier met elk hun eigen naam zijn slechts €8,95 (i.p.v. €12,50!)

En wie lid wordt krijgt een gratis ringstaartmaki-knuffel.

Ook bij diverse informatiepunten, die staan bij door onze vereniging geschonken verblijven, krijgt u extra informatie.

Kortom, een dag voor jong en oud, lid of geen lid, die u niet mag missen! Tot de 20e!