2 oktober 2021 – Najaarsexcursie naar Ouwehands Dierenpark

Op kraamvisite bij reuzepanda Fan Xing en olifant Bumi!

Najaarsexcursie

Op zaterdag 2 oktober 2021 organiseert de Vereniging Vrienden van Blijdorp de tweede excursie van 2021. Dit keer naar Ouwehands Dierenpark op de Grebbeberg in Rhenen. De klassieke najaarsexcursie. Zeker nu is er heel veel te zien. Naast de pandababy en het net geboren olifantje Bumi is er afgelopen zomer ook een nieuw verblijf voor bonobo’s geopend. Door de Covid-19 perikelen is de reis – net als vorige maand naar ‘Wildlands’- iets anders van opzet.

Een beregoed bos op de Grebbeberg
Wie kent Ouwehands Dierenpark niet? Misschien zegt ‘Het Berenbos’ u dan meer! Geen project heeft Ouwehands meer op de kaart gezet dan ‘Het Berenbos’. Een unieke samenwerking tussen Ouwehands Dierenpark en de stichting Bears in Mind. Doel? Mishandelde en getraumatiseerde beren uit voornamelijk Oost-Europa in het seminatuurlijke berenbos op te vangen en deze dieren weer een beerwaardig leven te geven. Op dit moment leven er acht beren in het berenbos, maar vanaf 1993 zijn al dertig beren hier opgevangen. Ook op dit moment wordt actie ondernomen om twee beren uit een speeltuin in Oekraïne te evacueren naar ‘Het Berenbos’. Zie ook: BearsInMind.org

Naast de genoemde bruine beren in ‘Expeditie berenbos’ leven er ook nog Maleise beren, ijsberen en natuurlijk de reuzenpanda’s in Ouwehands Dierenpark. En…. reuzenpanda’s zijn echte beren. Ouwehands Dierenpark is dus met recht een beregoed bos te noemen.

Naast de vier soorten beren wordt in Ouwehands Dierenpark een scala aan ‘zoo favorieten’ gehouden in verblijven met avontuurlijke namen:

 1. Het tijgerbos met Amoertijgers
 2. Het Orihuis met orang oetans
 3. Het Wad met zeehonden
 4. Gorilla Adventure met westelijke laagland gorilla’s
 5. Salonga, Rijk van de bonobo’s
 6. Urucu, een Latijns-Amerikaanse jungle
 7. Umkhosi, een Afrikaanse savanne wereld
 8. Pássaro met een grote collectie neushoornvogels

Om het dierenpark compleet te maken zijn er nog Aldabra reuzenschildpadden, Californische zeeleeuwen en natuurlijk de Afrikaanse olifanten. Alle verblijven zijn goed en vrij nieuw. Pandasia gaat zelfs over de top, zo spectaculair is dat.

Er zijn genoeg mogelijkheden om zowel binnen als buiten te lunchen. Een eigen lunchpakket meenemen kan natuurlijk ook.

Voor meer info kijk op: Ouwehand.nl

Het kan weer
Vervoer per touringcar was al mogelijk. Nu is het ook mogelijk om grotere gezelschappen in de horeca te ontvangen. Wij conformeren ons aan de Nederlandse regelgeving, maar iedereen reist op eigen risico. Door het gebruik van een mondkapje kan bijna met volledige stoelbezetting gereden worden. Op dit moment hebben de meesten onder ons de (eerste) vaccinatie mogen ontvangen. Wij rijden op 2 oktober volgens de dan geldende regelgeving. Het kan zijn dat de maatregelen (waaronder het verplichte gebruik van een mondkapje) dan verder afgeschaald zijn. Andersom kan ook. Het kan zijn dat vanaf 25 september 2021 een vaccinatiebewijs of negatieve test verplicht gesteld wordt voor het bezoeken voor bijvoorbeeld een horecagelegenheid. U dient wel zelf een mondkapje mee te nemen. Hieronder treft u twee links naar de ‘Richtlijnen Covid-19’ voor passagiers. Wij houden ons aan deze richtlijnen totdat overheidsmaatregelen versoepelingen toestaan.

Programma

 • 09.45 uur bus aanwezig Capelle aan den IJssel metrostation Capelsebrug;
 • 10.00 uur vertrek van Capelsebrug naar Ouwehands Dierenpark in Rhenen;
 • 11.30 uur aankomst in Ouwehands Dierenpark;
 • 17.00 uur vertrek vanuit Ouwehands Dierenpark naar Terheijden;
 • 18.00 uur aankomst restaurant de Gouden Leeuw in Terheijden voor een 3-gangendiner inclusief één consumptie;
 • 19.30 uur vertrek naar Capelle aan den IJssel:
 • 20.30 uur aankomst Capelsebrug.

Diner

 1. Groentesoep
 2. Rollade gevuld met pruimen geserveerd met Madeira saus. Twee soorten groenten van het seizoen, gemengde salade, appelmoes en frites met fritessaus.
 3. IJs met vruchtensaus en slagroom.

Daarbij één consumptie (bier/wijn/limonade of een borreltje).

Prijs

€ 70 voor leden en € 72,50 voor niet leden.

In de reissom zijn inbegrepen:

 • de busreis Capelle aan den IJssel – Rhenen v.v.;
 • toegang tot Ouwehands Dierenpark;
 • parkeergeld bus en fooi voor de chauffeur;
 • een 3-gangendiner met één consumptie op de terugweg. Vegetarisch is ook mogelijk. Wel graag van te voren per e-mail opgeven.

Het minimumaantal deelnemers is 35.

Aanmelden voor deze reis
Maak voor 23 september 2021 het verschuldigde bedrag over op IBAN: NL22 INGB 0002 0710 59 t.n.v. Vereniging Vrienden van Blijdorp, onder vermelding van ‘Ouwehands’, uw 06-telefoonnummer en e-mailadres. U dient de naam van de eventuele tweede medereiziger/ster bij boeking op te geven. Reist u met meer dan twee personen? Graag een e-mail naar het reisteam met de namen van alle deelnemers. Let op in verband met Covid-19 preventie dienen alle deelnemers van tevoren een telefoonnummer op te geven.

Bij een annulering uiterlijk op 23 september 2021 wordt nu het volledige bedrag teruggestort. Geen restitutie volgt van afmeldingen die na 23 september 2021 worden ontvangen. U ontvangt geen verdere bescheiden of mededelingen, tenzij de bus vol is, het minimumaantal deelnemers niet bereikt is of overheidsmaatregelen de reis niet mogelijk maken. Hiervan krijgt u dan zo snel mogelijk bericht. Het volledige bedrag wordt dan teruggestort.