15 augustus 2020 – Extra excursie naar Pakawi Park (AFGELAST)

Eerste excursie dit jaar!
Pakawi Park. Kattenparadijs op de Kempen

Tot onze grote spijt hebben wij vanwege de situatie rondom het coronavirus deze excursie moeten annuleren.

Op zaterdag 15 augustus 2020 organiseert de Vereniging Vrienden van Blijdorp een extra zomerreis naar Pakawi Park in België. Door de Covid-19 perikelen is dit ook de eerste reis die dit jaar door de Vereniging Vrienden van Blijdorp uitgevoerd gaat worden.

Pakawi Park
Nooit van gehoord zullen velen onder u zeggen. Als wij zeggen de Olmense Zoo, dan is dat al een stuk bekender. Pakawi Park of Olmense Zoo: de Vrienden zijn er nog nooit geweest. Dat had een reden, de kwaliteit van de Olmense Zoo was beneden gemiddeld. De tuin moest dan ook in 2017 haar poorten voor het publiek sluiten. Na de nodige verbeteringen ging het park in 2019 weer open onder de naam Pakawi Park.

Pakawi Park is een redelijk grote privé dierentuin gepassioneerd geleid door de familie Verheyen. Het park had en heeft een sfeervolle uitstraling, maar de verblijven zijn vrij eenvoudig aangelegd. De tuin is gespecialiseerd in vogels en met name katten. Ondanks de eenvoudige opzet is dit een zeer complete dierentuin inclusief een berenbos, savanne met olifanten en giraffen en zelfs een tropenhal!

Pakawi Park is compact en volkomen vlak. Iets minder goed ter been is dus geen probleem.

De volgende punten zijn voor u van belang
Dit is in meerdere opzichten een bijzondere dagtocht. Dit wordt de eerste reis van dit jaar! Wij rijden met één bus. Het maximaal aantal deelnemers is daarom maar 60. Ook de vertrektijd is anders. Gezien de afstand wordt er geen koffiestop gemaakt. Wat blijft is het diner. En niet zomaar. We dineren weer net over de grens in ons favoriete restaurant ‘Kruidenlucht’ in Casteren voor een Vlaams diner met een Vlaams stofpotje en Vlaamse frieten. Een vegetarisch menu is mogelijk. Wel graag van tevoren doorgeven.

Het kan weer
Vanaf 1 juli is toeristisch vervoer per touringcar weer toegestaan. Wel dient elke deelnemer vrij te zijn van corona gerelateerde klachten en in de bus een mondkapje op te zetten. België valt – net als Nederland en de meeste andere Europese landen – in de categorie geel (veiligheidsrisico’s). Wij conformeren ons aan de Nederlandse en Belgische regelgeving, maar iedereen reist op eigen risico. In principe kan door het gebruik van een mondkapje weer met volledige stoelbezetting gereden worden. Reist u alleen en wilt u niet iemand naast u dan kunt u voor een meerprijs van € 20 twee stoelen reserveren.

Vertrek: 11.00 uur vanaf het metrostation Capelsebrug in Capelle a/d IJssel. U kunt hier gratis parkeren. Gezien de afstand is er geen koffiestop onderweg. Vergeet niet om uw paspoort of ID-kaart mee te nemen.

Aankomsttijd in Pakawi Park in Olmen ca. 13.00 uur. Vertrek uit Pakawi Park om 18.00 uur. Geplande aankomsttijd in Rotterdam ca. 22.00 uur.

Prijs: € 67,50 voor leden en € 70 voor niet leden

In de reissom zijn inbegrepen:
• de busreis Capelle aan den IJssel – Olmen in België v.v.;
• twee mondkapjes per persoon;
• toegang tot Pakawi Park en een ontvangst door een vertegenwoordiger van het park;
• fooi voor de chauffeur;
• een Vlaams 3-gangendiner met één consumptie op de terugweg bij restaurant ‘Kruidenlucht’ te Casteren.

Het minimum aantal deelnemers is 35.

Aanmelden voor deze reis
Tot onze grote spijt hebben wij vanwege de situatie rondom het coronavirus deze excursie moeten annuleren.