image
Overhandiging cheque Rotaract aan Tineke Groenhorst
 

Vrienden-knuffels voor zieke kinderen

Twee vliegen in één klap!

In 2006 werden Henk en Greet Gerritse van de Vriendenwinkel benaderd door leden van Rotaract Club Scheveningen. Deze club bestaat al meer dan 25 jaar en is opgericht door Rotary Club Scheveningen. Zij bestaat uit leden tussen de 18 en 30 jaar, en organiseert jaarlijks een aantal activiteiten ten behoeve van een goed doel.

Bij het bezoek aan een van onze winkels en het kopen van een pluche ijsbeer ten behoeve van de bouw van ons nieuwe ijsberenverblijf, kwam een van de leden van Rotaract Club Scheveningen op het idee om een beach volleybalwedstrijd te organiseren. Met de opbrengst hiervan zouden dan bij de Vrienden kuffels gekocht kunnen worden, die vervolgens geschonken zouden worden aan de kinderen van het Juliana Kinderziekenhuis te Den Haag. Op deze manier zou het mes aan twee kanten snijden: de Vrienden kunnen veel knuffels verkopen en de zieke kinderen worden blij gemaakt met een pluche olifant, tijger, panter of leeuw!

Rotaract Club Scheveningen liet ons op enig moment weten dat zij de opbrengst van deze volleybalwedstrijd zouden verdubbelen en uiteindelijk op een bedrag van € 1.000,- uit- kwamen!

Voor dit bedrag zijn bij de Vrienden een heleboel knuffels aangeschaft. Greet Gerritse heeft persoonlijk alle dozen in cadeaupapier verpakt en voorzien van feestelijke strikken. Uit elke doos prijkte een knuffeldier.

Op zaterdag 17 februari 2007 zijn de knuffels officieel aan het kinderziekenhuis/Ronald McDonald Huis (dat op het dak van het ziekenhuis is gebouwd).

Op die dag togen Henk en Greet Gerritse en Tineke Groenhorst met een volgepakte auto richting Scheveningen. De manager van het Ronald McDonald Huis gaf hen een korte rondleiding door het Huis, waar ouders van zieke kinderen uit het kinderziekenhuis voor korte of lange tijd kunnen verblijven om zo dicht mogelijk in de buurt van hun zieke kind te kunnen zijn.

Met deze actie werden twee goede doelen in één keer gesteund!

Terug