Zesdaagse excursie naar Frankrijk: Loire streek en Atlantische kust
Begindatum: 16-05-2017
Einddatum: 21-05-2017

Een zesdaagse reis in La Douce France met drie standplaatsen. De hoofdbestemming is Zooparc de Beauval. Wij logeren in de eigen hotels van Beauval voor de ingang van de dierentuin. Zowel in Niort als Saumur hebben wij hotels met een centrumlocatie. U kunt dus 's-avonds de stad bekijken. Op Beauval na biedt deze reis veel individuele vrijheid, maar is georganiseerd waar nodig.

Bijgaand een reisverslag van de te bezoeken tuinen. Hier wordt volstaan met de praktische informatie.

De volgende tuinen worden bezocht:

Zooparc de Beauval
Kijk ook op de website van de Zoo.

La Vallee des Singes
Kijk ook op de website van de Zoo.

La Palmyre
Kijk ook op de website van de Zoo.

Bioparc Doué la Fontaine
Kijk ook op de website van de Zoo.

Zooparc de Beauval is én groot én heeft veel hoogteverschil, maar heeft ons hotel voor de deur. De andere tuinen zijn kleiner en hebben weinig of geen (Vallée des Singes) hoogteverschil. U heeft dus geen topconditie nodig om mee te gaan.


Reisprogramma

. Dinsdag 16 mei vertrek om 08.00 uur vanaf metrostation Capelsebrug naar St. Aignan/Zooparc de Beauval. Aankomst in de namiddag/ begin van de avond en inchecken in de hotels Les Jardins de Beauval (Balinese stijl) of Les Pagodes de Beauval (Chinese stijl). Wij hebben een gezamenlijk dinerbuffet in Les Jardins de Beauval (reisafstand 665 km).

. Woensdag 17 mei om 09.00 uur lopend naar de ingang van Zooparc de Beauval. U bepaalt zelf hoe lang u blijft. 2e overnachting in de Hotels van Beauval. Diner op eigen gelegenheid in St. Aignan of in één van de hotels.

. Donderdag 18 mei om 08.30 uur vertrek met de bus naar Vallée des Singes nabij Romagne (199 km). Om 17.30 uur vertrek naar Niort en inchecken in ons Best Western Hotel Niort (72 km). Gezamenlijk diner in een restaurant in de stad Niort.

. Vrijdag 19 mei om 08.00 uur vertrek voor een dagtocht naar Zoo de la Palmyre. Om 17.00 uur vertrekken we weer naar Niort. Diner op eigen gelegenheid in Niort. (2 X 125 km).

. Zaterdag 20 mei vertrek om 08.30 uur naar Bioparc Doué la Fontaine (109 km) Aankomst in de loop van de ochtend. Om 18.00 uur vertrek naar en inchecken in ons Ibis Styles Saumur Gare Centre in Saumur (25 km). Diner en avond vrij in te vullen in Saumur.

. Zondag 21 mei om 08.00 vertrek naar NL. Onderweg in Hoogerheide een gezamenlijk diner inclusief één consumptie in het Grillrestaurant Boove & Beneeje (reisafstand totaal 780 km).


Kosten

€ 585 gebaseerd op een arrangement in een 2-persoonskamer. Niet-leden betalen € 46 extra en zijn daarmee automatisch lid voor dit jaar. Voor een 1-persoonskamer geldt een toeslag van € 175. Voor deze reis dient u te beschikken over een geldig paspoort of een geldige ID-kaart. Het minimum aantal deelnemers is 33. Er is een maximum aantal van 48 deelnemers.

In de reissom zijn begrepen:

. Al het vervoer met eigen touringcar conform het programma;
. Lokale belastingen, tol en parkeergelden;
. Vijf overnachtingen op basis van logies en ontbijt conform het programma;
. Drie diners conform het programma;
. Toegang tot alle vier de dierentuinen;
. Een busfolder;
. Fooi voor de chauffeur (dit jaar ook voor de meerdaagsereis de fooi inclusief).

Niet inbegrepen zijn:

. Overige maaltijden;
. Persoonlijke uitgaven;
. Persoonlijke verzekeringen.


Boeken

Maak voor 27 maart 2017 € 150 p.p. als aanbetaling over op ING-rekening NL22INGB0002071059 t.n.v. Vereniging Vrienden van Blijdorp te Naaldwijk onder vermelding van 'Frankrijk', uw 06-telefoonnummer en e-mailadres. Vermeld 1-P voor een 1-persoonskamer of 'Ind' als u op indeling wilt reizen. Het reisteam bekijkt dan of een kamerdeling mogelijk is. U vermijdt zo de 1-persoonskamertoeslag.

Medio april ontvangt u nadere informatie over de reis. Het is niet mogelijk de eerste aanbetaling terug te storten voor afmeldingen die na 27 maart zijn ontvangen.

Terug..