image
Overhandiging erepenning
 
image
Erepenning2

Koninklijke Erepenning voor Vereniging Vrienden van Blijdorp!

Zondag 9 november 2014 ontving de Vereniging Vrienden van Blijdorp de Koninklijke Erepenning uit handen van de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb. De burgemeester reikte de penning namens Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander uit aan de Vrienden ter ere van het 50-jarig jubileum in 2013 en de enthousiaste en betrokken inzet van de vereniging. En daar zijn we trots op!

Voorzitter Marcel Kreuger nam de penning en bijbehorende oorkondes namens de vereniging in ontvangst, onder toeziend oog van vele aanwezige leden, die nog niets vermoedend in de zaal naar de eerste winterlezing van het jaar zaten te luisteren.

En toen was daar ineens de burgemeester die het heugelijk nieuws kwam melden. Burgemeester Aboutaleb: “Het is mij een eer en genoegen om namens Zijne Majesteit de Koninklijke Erepenning uit te reiken aan de Vereniging Vrienden van Blijdorp voor een langdurige, substantiële en bevlogen inzet voor Diergaarde Blijdorp.”

De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen dan wel aan sportverenigingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger. De onderscheiding is in 1965 ingesteld door toenmalig Koningin Juliana.

Burgemeester Aboutaleb: “Het is fantastisch om te zien dat de Vereniging Vrienden van Blijdorp zoveel enthousiaste en betrokken leden heeft. Uw vereniging -u allen dus- speelt het elke keer weer klaar om iets fundamenteels te betekenen voor Diergaarde Blijdorp. U doet dit alles op een manier die grote indruk maakt. De vereniging lééft! Dat is overduidelijk.”

Naast de burgemeester sprak ook voorzitter Marcel Kreuger zijn trots over de vereniging, de leden en de vrijwilligers uit.

Ook Blijdorp-directeur Marc Damen was erg blij met de erkenning voor de vereniging, en nodigde om het te vieren de aanwezigen uit voor een feestelijke borrel na afloop.

Burgemester Aboutaleb ging ook tevreden naar huis en kreeg een mooi Vriendenpakket mee, waarvan hij de Vriendenpet direct opzette.

Tot slot ontving de Vereniging ook nog eens een felicitatiebrief van Commissaris van de Koning, de heer Smit.