image
Zootjesmarkt
 

Winterlezingen en zootjesmarkt

In de maanden november tot en met maart verzorgen Blijdorp-medewerkers speciaal voor onze leden de zogenaamde winterlezingen. Deze lezingen worden elke twee zondag van de maand gehouden. De lezingen starten om 11.00 uur.

Kijk voor de onderwerpen in de agenda op deze site.

Als vriend bent u dus altijd goed geïnformeerd over de laatste nieuwtjes van voor en achter de schermen.

De lezingen worden gehouden in het Eauditorium in het Oceanium. Vrienden hebben op de genoemde data gratis toegang tot de Diergaarde tot aanvang van de bijeenkomst en op vertoon van hun lidmaatschapskaart voor het betreffende jaar. Er is niet meer dan één introducé per lid toegestaan. U kunt in het Eauditorium uitrijkaarten kopen.

De accountant van Diergaarde Blijdorp wil eigenlijk al langer dat er geen bezoeker zonder scanbaar kaartje toegelaten wordt en per 1 januari 2015 wil de Diergaarde dat ook gaan effectueren, ook voor de Vrienden. Dat heeft géén consequenties voor de met de Vrienden afgesproken toegangsregeling, maar wel voor de wijze waarop Vrienden van Blijdorp de tuin binnenkomen.

Nu gaat u met uw lidmaatschapskaart naar de kaartcontrole en krijgt met maximaal één introducée vrij entree. Op de ALV krijgt u dat ook op vertoon van uw ALV-kaartje.

Per 1 jan 2015 moeten alle vrienden even langs de kassa. Daar krijgt u op vertoon van uw vriendenpas één of twee vrijkaartjes voor die dag.

Met dat kaartje (c.q. die kaartjes) en uw Vriendenpas gaat u naar de kaartcontrole en na controle krijgt u daar vrij entree.

Datzelfde geldt ook voor de twee vrijkaartjes die u krijgt; die dienen bij de kassa ingewisseld te worden voor scanbare vrijkaartjes.
De zaal gaat al om 9.30 uur open. U heeft dan alle tijd om onder het genot van een kopje koffie of een andere versnapering bij te praten met collega-leden of een bezoekje te brengen aan de zogenaamde 'zootjes-markt' (zonder 'i' !!). Allerhande dierentuincuriosa worden daar verkocht, waarbij de hele opbrengst ten goede komt aan onze lopende projecten.

Om deze zootjemarkt nog succesvoller te maken nodigen wij u uit om bij u thuis rond te kijken of ú nog spullen heeft die hier verkocht zouden kunnen worden. Alles wat met Blijdorp (of andere dierentuinen), dieren of planten te maken heeft is van harte welkom (met uitzondering van levende dieren of planten!). Boeken, gidsen, dierenbeeldjes, t-shirts, tijdschriften (Blijdorp Geluiden, Blijdorp Blad, Vriendennieuws en alle andere dierentuinbladen) maar ook theelepeltjes, speldjes, briefkaarten en folders kunnen vaak nog wat opbrengen.

Heeft u nog dierentuinspullen (bordjes, gidsen, etc.) waar u van af wilt? Schenk ze aan de Vrienden! De opbrengst is voor ons actuele project in Blijdorp.

Zoekt u een speciaal gidsje? Neem dan eens een kijkje op de zootjesmarkt. Misschien zit er wel iets voor u bij!

Wilt u spullen kwijt? Stuur dan een email naar
zootjesmarkt@vriendenvanblijdorp.nl