Najaarsexcursie naar Ouwehands Dierenpark (Panda's)
Datum: 07-10-2017

Op zaterdag 7 oktober 2017 organiseert de Vereniging Vrienden van Blijdorp de najaarsexcursie naar Ouwehands Dierenpark. Dit jaar wordt het een speciale (panda)reis waar u aan kunt deelnemen.

Ouwehands Dierenpark

In 1932 opende Cornelis Ouwehand op de Grebbeberg Ouwehands Dierenpark. Het park groeide in de loop der jaren uit tot 22 ha. Bij de start van het nieuwe millennium nam Marcel Boekhoorn het park over en bracht Ouwehands Dierenpark tot grote bloei.

Beren

Als u aan beren denkt, dan denkt u aan Ouwehands Dierenpark. Het park werd echt op de kaart gezet door de opening van het 'Berenbos'. Recent omgebouwd tot 'Expeditie Berenbos'. Daarnaast is er natuurlijk dat prachtige ijsberenverblijf met bijna jaarlijks jonge beertjes. In 2016 nam Ouwehands nog de Maleise beren van Berlijn over en in 2017.....

PANDASIA!
Na 16 jaar onderhandelen hebben Wu Wen & Xing Ya hun intrek genomen in het wonderschone Pandasia. Volgens de Chinese delegatie 'het mooiste pandaverblijf van de wereld'.

Andere hoogtepunten in Ouwehands Dierenpark:

• ‘Gorilla adventure’ Een enorm en bovenal opzichtig gorillaverblijf.
• ‘Urucu’ Een Amazonekas met papegaaien en terraria.
• Nevelpanter, spookdiertje en Maleise bonte marter. Drie zelden gehouden diersoorten.

Ouwehands Dierenpark is zeer kindvriendelijk met de ‘Blue Lagoon' zeeleeuwensensatie, 'Ravotaapia', Europa's grootste overdekte speeljungle en 'Umkhosi', de Afrikaanse speelsafari. Kind of kleinkind mee? Geen probleem!

Hoewel gelegen op de ‘Grebbeberg’ heeft Ouwehands nauwelijks hoogteverschil. Het mooie bosrijke park maakt deze dagtocht aantrekkelijk voor bijna iedereen….Of je moet echt niet van beren houden!

De volgende punten zijn voor u van belang
Minimaal 40 deelnemers. Maximaal aantal deelnemers is 60. Er wordt, gezien de afstand, onderweg niet gestopt. In Ouwehands Dierenpark worden wij om 10.15 uur in één van de restaurants ontvangen met een kopje koffie/thee en een gebakje. Vervolgens heeft u tot 17.00 uur de tijd om het park te bezoeken.

Vertrek: 9.00 uur vanaf metrostation Capelsebrug in Capelle aan den IJssel. Aanwezig 8.50 uur. U kunt hier (tot nu toe) gratis parkeren.
Vertrek uit Rhenen om 17.00 uur.

Aankomsttijd in Rhenen ca. 10.00 uur. Geplande aankomsttijd in Capelle aan den IJssel ca. 18.00 uur.

Kosten voor leden bedragen: € 47,50. Niet leden betalen € 50.

In de reissom zijn inbegrepen:

• de busreis Capelle aan den IJssel – Rhenen v.v.;
• toegang tot Ouwehands Dierenpark;
• ontvangst met koffie/thee en gebak;
• fooi voor de chauffeur.

Aanmelden voor deze reis

Maak voor 24 september 2017 het verschuldigde bedrag over op ING-rekening NL22INGB0002071059 t.n.v. Vereniging Vrienden van Blijdorp te Naaldwijk onder vermelding van 'Ouwehands', uw 06-telefoonnummer en e-mailadres. Het is niet mogelijk het betaalde bedrag te restitueren voor afmeldingen die na 24 september 2017 worden ontvangen. Eventuele restituties vinden plaats onder inhouding van € 2,50 administratiekosten. U ontvangt geen verdere bescheiden of mededelingen, tenzij de bussen vol zijn. Hiervan krijgt u dan zo snel mogelijk bericht. Het volledige bedrag wordt dan teruggestort.

Kijk ook op de website van Ouwehands Dierenpark

Terug..