image
Rob Doolaard 2013 Dochter olifant Trong Nhi
 
image
Peter van Norde 2010 Olifant Bangka met Faya

Zet wat geld aan de kant en help de olifanten met hun poten in het zand!

Zomeractie 2017. Doel: 150.000,-

Onlangs kwam bij onze vereniging vanuit Diergaarde Blijdorp een speciaal verzoek binnen: de olifanten hebben een nieuwe vloer nodig in hun binnenverblijf in Taman Indah.

En kunnen de Vrienden daar op korte termijn bij helpen? De nieuwe vloer kan namelijk niet wachten tot een grondige renovatie van Taman Indah over een aantal jaren.

Natuurlijk, was het antwoord van het bestuur. Wij helpen deze bijzondere dikhuiden graag! Hopelijk bouwt u mee door lid te worden van onze vereniging of als bestaand lid een extra bijdrage te storten.

Lid worden kan hier.

De huidige bodem moet vervangen worden door een zandvloer en om dat mogelijk te maken is 150.000 euro nodig. Zet dus wat geld aan de kant en help de olifanten met hun poten in het zand!

Waarom is dit nodig?

De olifanten leven in het door ons geschonken Taman Indah, waar nu dus de zandvloer komt. Als zij slapen, zon 3 4 uur per nacht, vormt de zandgrond zich naar hun lichaam. Dat ligt lekker! Het is goed voor de spieren en voeten en er kunnen allemaal lekkernijen in verstopt worden zodat ze goed kunnen zoeken.

De verbouwing moet in de zomer gebeuren, omdat de olifanten in verband met het warmere weer dan de hele verbouwingsperiode buiten kunnen blijven.

De nieuwe vloer is lastig aan te leggen: leidingen moeten worden omgelegd, delen worden uitgegraven, vloerverwarming anders worden aangelegd, enzovoorts. Dat is dus prijzig en niet zomaar gedaan.

Als het project met uw hulp in de zomermaanden begint, kan de vloer er binnen twee maanden liggen en hebben de olifanten een heerlijke nieuwe vloer waar zij zichtbaar van zullen genieten!

Alvast bedankt voor uw steun!

Terug