image
ALV VVB 22 april 2017 Blijdorppenning voor Arie Bos uit handen van jaap deJong - Greet van Norde - verkleind
 

Blijdorppenning voor Arie Bos

Vanwege zijn enorme verdiensten voor Diergaarde Blijdorp ontving Arie Bos de eerste Blijdorppenning uit handen van Blijdorp-directeur Jaap de Jong.

Arie Bos nam tijdens de Algemene Ledenvergadering van 22 april 2017, na 42 (!) jaar, afscheid als bestuurslid van de Vereniging Vrienden van Blijdorp.

In al die jaren heeft Arie zowel de vereniging als Diergaarde Blijdorp zelf zien groeien. In de tussentijd is er namelijk veel veranderd in dierentuinland. In vroegere jaren gaven de Vrienden letterlijk dieren aan Blijdorp. In 1975 zorgde Arie met de vereniging bijvoorbeeld voor de komst van olifant Irma, nog altijd bewoonster van Blijdorp. Het is nu echter niet meer van deze tijd om dieren te schenken aan dierentuinen. Al enkele decennia schenkt de vereniging daarom verblijven aan de Diergaarde, om zo te helpen Blijdorp nog mooier te maken. De afgelopen jaren betaalden de leden onder meer de nieuwe verblijven voor ijsberen, tijgers, gorilla's, okapiís, gieren en het vlinderparadijs Amazonica.

Ging dat eerst om bedragen van tienduizenden guldens, tegenwoordig gaat het om tonnen en vaak zelfs miljoenen euroís. Arie heeft er al die tijd voor gezorgd dat de financiŽn op orde waren, dacht mee met de vereniging, was klusser van de Vriendenwinkels en zit vol verhalen.

Arie kreeg in 2015 uit handen van burgemeester Aboutaleb al een Koninklijke onderscheiding voor zijn bijzondere verdiensten.

Terug